Jarstein-kompis sørget for tysk U21-gull: – Fenomenalt, herlig og uventet

(Dagbladet): Tysklands seniorer vartet opp med storseier i gårsdagens semifinale i prøve-VM, og deres yngre landsmenn ville ikke være noe dårligere under fredagens U21-EM-finale. Tyskland vant 1-0.

- Spania skuffer veldig. De har savnet enkeltmannsprestasjonene som kan løfte opp kollektivet, sa Petter Veland i Eurosports fotballstudio etter kampen.

Heading i stolpen

Etter fem minutter spilt så det derimot ut til at det skulle bli en lang kveld for Tyskland.

Spanjolene, anført av Real Madrids midtbaneelegant Marco Asensio, lekte med tyskerne rundt deres egen sekstenmeter. Tyskerne skulle derimot reise seg.

Etter åtte minutter spilt slo Yannick Gerhardt inn et innlegg fra dypet, men Max Meyers heading gikk i stolpen.

- Fenomenalt, herlig og uventet

Tyskerne pumpet på videre, og etter 40 minutter skulle det bli nettsus.

Høyreback Jeremy Toljan dro seg fint løs på høyrekanten og slo et hardt innlegg mot fremste stolpe.

På elegant vis stusset Mitchell Weiser, lagkompis av Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred, ballen over Spania-keeper Kepa Arrizabalaga og i mål.

- En fenomenal, herlig, og ikke minst uventet heading, konkluderte Eurosport-kommentator Jørgen Klem etter kampen.

Jeremy Toljan spiller for øvrig for Hoffenheim, Håvard Nordtveits nye klubb.

- De beste er i Russland

Spania fikk holde mer på ballen i andre omgang, men det var tyskerne som skulle komme til de store sjansene.

Først ble Bayern Münchens nyervervelse Serge Gnabry tredd igjennom alene med keeper, men keeper Kepa reddet mesterlig. Fem minutter senere skyter samme mann en retur halvmeteren til side for mål fra straffemerket.

Dermed endte det 1-0 til Tyskland.

- Tyskland imponerte. Mange av de antatt beste er i Russland, blir likevel europamestere. Disiplinerte, løpssterke, kloke, sterke. Bra gjeng, skrev Petter Veland på Twitter etter kampen.

Søndag møter de tyske seniorene Chile i finalen i prøve-VM.