Ingebrigtsen tok sitt andre EM-gull etter søndagens fall: – Det var vanskelig mentalt

(Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen var overlegen under søndagens 3000 meter hinder. 16-åringen sikret med det sitt andre U20-EM-gull i italienske Grosseto.

- Det føltes veldig lett. Jeg kjentes overraskende bra ut i forhold til hvordan jeg var i går. Jeg var litt deppet, så det var vanskelig mentalt, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Unggutten løp sammen med feltet til det gjensto fire runder. Da gikk han gikk opp i tet. På den siste runden løp han ifra konkurrentene inn til tida 08.50.00.

Norske Thomas Jefferson Byrkjeland kom på femteplass.

- Felt av en idiot

Ett fall under 1500-meteren spolerte ungguttens sjanser til å ta EM-gull i samtlige øvelser han deltok i.

Ingebrigtsen selv tok fallet tungt.

- Jeg har fått veldig god hjelp fra familie og kjæreste. Jeg var i stand til å «resette», sa 16-åringen til NRK i dag.

Pappa Gjert Ingebrigtsen sa først at fallet var ene og alene sønnens feil, men endret mening etter å ha sett tv-bildene.

- Han ble felt av en idiot av en nederlender. Det var ikke uflaks, men ufint. Jakob hadde spasert inn til gullet om han ikke hadde blitt hektet, men sånn er nå det. Det er en del av gamet. På 5000-meteren holdt han hodet kaldt og leverte veldig bra, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB.

- Enkleste medaljen

Unggutten kvalifiserte seg enkelt til finalen i hinder, og var sikker på medalje før løpet.

- Jeg vil påstå at dette er den enkleste medaljen jeg kommer til å ta. Det er mye uventa som kan skje, men jeg kan dette. Jeg kan lett ta «persen» min på denne øvelsen, enkelt og greit, sa Ingebrigtsen til NRK fredag.

I går løp 16-åringen inn til EM-gull på 5000-meter.

Ingebrigtsen lå da bak i feltet under store deler av løpet, men rykket fram da det gjensto tre runder, og parkerte konkurrentene.

«Hårreisende» program

Gjert Ingebrigtsen har tidligere beskrevet EM-programmet til sønnen som «hårreisende».

- Mange vil nok kritisere at han velger å prøve seg på tre distanser i stedet for å konsentrere seg om én medaljeøvelse. Men sånn er det når man er på vei mot noe større, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB tidligere denne uka.

- Jakob har mål som er litt lenger fram i tid. Han vil bli verdens beste løper, og under dette mesterskapet gjelder det å få mest mulig læring om kapasitet, begrensninger og taktikk.

Sunday, July 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments