I går ble Klæbo historisk, i dag skal han gå til det sier stopp

QUEBEC (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo (20) gjorde seg selv historisk i går som tidenes yngste vinner av en sammenlagt verdenscup, da han hentet hjem sprintcupen i sesongavslutninga.

Gleden over krystallkula overskygget det bitre semifinaletapet der han kom sist av de fire som trengte målfoto for å avgjøre hvem som gikk til finalen.

- Jeg gjorde det jeg kom for i dag, og det var å sikre sammenlagtseieren. Å klare det er stort, og i tillegg gjorde jeg en bra prolog og får med meg en del bonussekunder, så det ser ikke helt kjørt ut med tanke på sammendraget heller, sier Klæbo offensivt.

Skal kjempe

I de relativt flate løypene på den gamle slagmarken Abrahams sletter i Quebec kan Klæbo henge seg på teten i dagens klassiske fellesstart, og kutte ned på de ti sekundene han har opp til minitourleder Alex Harvey ved hjelp av innlagte bonussekunder.

Klæbo er innstilt på å gå i krigen på den gamle slagmarken for å få dem. Etter at hjemmefavoritten Harvey vant sprinten foran Finn Hågen Krogh, er det de to som er de store favorittene før de to siste distansene.

- Både Finn og Harvey er sterke i både skøyting og klassisk, så jeg er nødt til å være på hugget i morgen og ta bonussekunder hvis det skal være mulig å kjempe helt oppi der. Jeg får bare lade opp og gjøre alt jeg kan for å være med og kjempe, sier Klæbo, og lover kamp til krampa tar ham.

- Jeg skal henge med så lenge jeg klarer, og når det sier stopp, så sier det stopp.

Ubeskrivelig å vinne

Uansett har tjueåringen fått mer ut av både avslutningshelgen og sesongen enn han kunne drømme om på forhånd.

VM-bronsen fra Lahti-sprinten, der regjerende sprintcupvinner Federico Pellegrino vant gullet, ble kraftig revansjert da han erobret sprinttronen med sammenlagtcupen.

- Det er ubeskrivelig. Jeg hadde ikke kunnet drømme om det før sesongen starta, og jeg skjønte vel ikke at det var mulig før vi gikk i Drammen. Da var først da jeg begynte å skru på for at den kula skulle bli min. Alt i alt så er det egentlig en kjempesesong, og det å få med seg den hjem nå betyr mer enn å få gå en finale her.

Herrenes fellesstart starter i dag kl. 18.00 norsk tid.

Saturday, March 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments