Her bryter kaoset løs etter norsk hoppfiasko. Måtte ha hjelp av 30 vakter

ZAKOPANE (Dagbladet): Rennet var over. De norske hopperne hadde forsvunnet for lengst. Men igjen sto flere tusen tilskuere. De ventet på én mann: Hjemmehelten Kamil Stoch (29).

Da han dukket opp, brøt kaoset løs.

Den polske storhopperen måtte ha hjelp av 20-30 vakter for å komme helskinnet ut av bakken i Zakopane lørdag kveld.

Publikum rev og slet i Stoch, som delte ut autografkort. Til slutt måtte han bare gjøre kort prosess og løpe vekk.

Totalhavarerte

Makan til scener i en hoppbakke skal du lete lenger etter. Polen hadde ikke engang vunnet lagkonkurransen i verdenscupen. Det gjorde Tyskland – med Polen på andreplass og Slovenia som nummer tre.

Nordmennene havarerte og ble nummer fem.

- Vi ble rett og slett hoppet ifra, sier Tom Hilde til Dagbladet.

Nest verst

Zakopane i Polen inviterte til fest. Men nordmennene meldte seg tidlig ut og måtte spille femtefiolin.

Som lag går vi mot den neste verste sesongen under Alexander Stöckl. Bare 2013/2014 er verre når vi legger sammen alle poengene i nasjonscupen.


STJERNEPAR I POLEN: Kamil Stoch fikk noen ord med kona Ewa etter rennet. Hun er en ivrig fotograf. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Det er ikke det helt store med 5. plass. For å kjempe om seier må vi ha tre-fire meter mer i hvert av de åtte hoppene, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

I den forrige lagkonkurransen – i Klingenthal i Tyskland – ble vi nummer fire. Dermed koker det ned til at Norge bare har prestasjonene til Daniel-André Tande å lene seg på denne sesongen.

Kongsberg-hopperen er nummer to i verdenscupen, bak Kamil Stoch.

23.000 tilskuere

For nordmennene er det bare å glemme dagen i bakken, og heller nyte hoppsportens posisjon i Polen. På lagkonkurransen i dag var det 23.000 tilskuere. Utsolgt. På det individuelle rennet i morgen, vil det også være 23.000 tilskuere. Like utsolgt.

Sannheten er at billettene til verdenscuphelga har vært revet bort i over én måned. Derfor befant det seg like mange tilskuere utenfor hoppanlegget som innenfor.

- Vi har noe å lære, sier Tom Hilde om det polske arrangementet.

Eventyr

Den virkelig store hoppeventyret i Polen startet med Adam Malysz da han vant Hoppuka i 2001. Nå har Kamil Stoch overtatt hans posisjon. Han er ennå ikke like populær, men er på god vei.

I Wielka Krokiew-bakken var også kona Ewa Bilan-Stoch. Hun er en ivrig fotograf, og hadde tilganger til alle seksjoner under rennet. Ekteparet er fra Zakopane.

Hun måtte tåle noen slengbemerkninger da hun gikk gjennom folkemengden etterpå. Men virkelig kaos ble det da ektemannen kom.

Muligens var det litt anstrengende der og da. Men vaktene gikk inn med hud og hår og reddet situasjonen i land.

Søndag er det ny fest.


MØTTE FANSEN: Det gikk litt roligere for seg da Daniel-André Tande forlot bakken. Her deler han ut kort til fansen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
Vis mer
Saturday, January 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments