Fyller 30 i dag: Se Sandra Lyngs enorme forvandling

(Dagbladet): Sandra Lyng var bare 16 år da hun dukket opp i rampelyset for første gang. I dag, nesten 15 år seinere, fyller mosjøværingen 30 år.

Gjennom en årelang karriere har Lyng, som for alvor ble kjent gjennom «Idol» i 2004, gått fra å være en sukkersøt tenåringsstjerne til å bli en profilert popmusiker med et langt mer modent image.

Lyng har (som alle oss andre) blitt eldre, og har naturlig nok vært gjennom en rekke stilendringer – både i musikken, men også i klesveien.


FORSKJELLIGE ROSATONER: Sandra Lyng under «Idol» i mars 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
Vis mer

Dilla på rosa

- I «Idol»-tida gikk jeg veldig mye i rosa. Det er spesielt ett antrekk jeg husker godt, fra en sending, der jeg hadde på meg rosa jakke og strømpebukse – med stort, blomstrete hår. Jeg kunne nok ikke ha tatt på meg det igjen, men det er interessant å se tilbake på den perioden jeg var i, forteller Sandra Lyng til Dagbladet, og legger til:

- Det ble så mye rosa at jeg fikk fullstendig nok etterpå. Jeg brukte ikke rosa klær på flere år. Nå har jeg riktignok farget håret mitt rosa. Kanskje det er en 30-årskrise? He-he.

Etter å ha herjet hitlistene på midten av 2000-tallet, med låter som «Sommerflørt», «I Morgen» og «Hjemsøkt», pakket Lyng sakene sine og flyttet til Los Angeles i 2010. Så ble det stille.

Da mosjøenjenta vendte hjem tre år seinere, fortalte hun til Dagbladet at hun «hadde blitt mer voksen og har fått mer erfaring». Klesstilen hadde i tillegg fått et røffere og mørkere preg.

Mer avslappa

- Jeg vokste jo på en måte opp med at folk tok bilder av meg, og det er i tenårene man finner seg selv. Det føler jeg at jeg har gjort først nå, fortalte hun den gang.

Nå er 30-åringen sikker på hva som gjelder:

- Komfort kommer foran alt. Det er ikke så viktig om det jeg har på meg er siste skrik, eller et spesielt merke. Det viktigste er at antrekket matcher personligheten min, og at jeg trives i det jeg går i, forteller hun.

At stilforvandlingene henger sammen med at Lyng har vokst som person, er jubilanten ikke i tvil om.

- Jeg har trua på meg sjæl, stresser ikke så mye over hva andre tenker, og bryr meg generelt mindre om utseendet. Jeg har et avslappet forhold til livet, og mat, og tro på at jeg gjør så godt jeg kan, forteller Lyng, som flere ganger har vært åpen om spiseforstyrrelser i tenåra.

Nordnorsk-comeback

Og selv om Lyng for lengst har vinket farvel til gamle motesprell, er musikeren i ferd med å børste støv av et annet element fra gjennombruddsåra. Når hun slipper ny låt neste fredag, synger hun på norsk. Det har hun ikke gjort siden 2009.

- Jeg går på en måte litt tilbake i tid, og har savnet å synge på norsknorsk. Det var jo der jeg begynte, sier hun.

Erfaren i rampelyset til tross – Lyng, som også har hatt sin egen realityserie og vært programleder, synes fortsatt det er rart å bli gjenkjent på gata.

- Det er nesten like absurd hver gang. Jeg glemmer av og til at folk vet hvem jeg er, og synes det er enda rarere at folk som er født etter 2004 hører på musikken min. Jeg er veldig takknemlig, forteller Lyng, som ble vekket med frokost på senga av kjæresten i dag tidlig.

- Vi skal ut og spise seinere, og så blir det skikkelig fest. Altså, ikke en sånn stiv fest, men ordentlig fest, sier hun.

Tuesday, April 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments