Fullt værkaos i Sverige – i morgen treffer det Norge: – Flere busser har blåst av veien

(Dagbladet): Kraftig snøvær og sterk vind har rammet store deler av Sverige i dag. Ferjer, fly og tog er innstilt, det er kaos på veiene, og flere steder ber politiet folk om å holde seg inne, på grunn av at vinden kan rive av løse takplater.

- Platene blåses mot en parkeringsplass og mot biler, og det fører til materielle skader, sier Andreas Karlsson, indre befal i redningstjenesten i Halmstad til Hallands Nyheter.

Uværet i Sverige kommer fra Danmark og har kommet inn over den sydlige vestkysten av Sverige, og er på vei mot Island.

Uvær ventet i morgen

I morgen ventes det at ekstremværet «Vidar» treffer norskekysten på Vestlandet sør for Stad. Det er ventet at vannstanden blir mellom 65 og 60 centimeter høyere enn det som er oppgitt i tidevannstabellen, ifølge Meterologisk institutt sitt ekstremvarsel.

Pålandsvind føre til høye bølger, med signifikant bølgehøyde mellom 6 og 8 meter ytterst på kysten.

- Det er litt av det samme som vi venter vil skje på Vestlandet i morgen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Frode Hassel til Dagbladet.

Meteorologen kan fortelle at det i tillegg kan bli både snø og sterk vind i fjellet.

- Det er muligheter for mye vind i høyfjellet, og stiv kuling i Langfjellene. Enkelte utsatte steder vil det også bli sterk kuling, sier Hassel.

Ifølge meteorologen vil det på vestsiden av fjellet bli nedbør i form av snøbyger, på østsiden vil det bli mindre nedbør, og det kan bli problematisk på fjellovergangene.

Strømbrudd og flere ulykker

I Sverige har det verste uværet rast allerede i dag.

Rundt klokka ett i dag fikk politiet sør i Sverige melding om et tjuetalls ulykker i løpet av bare en time. Flere av ulykkene var av svært alvorlig karakter, og flere personer ble skadet og fraktet til sykehus med ambulanse, skriver Expressen. Tilsammen har det vært har det vært rundt 40 rapporterte ulykker på veiene.


KRAFTIG VIND: Passasjerene i bussen som blåste av veien ble hentet av en mindre buss. Minst to dobbeltdekkerbusser i Skåne-området blåste av veien onsdag ettermiddag. Foto: Johan Nilsson / TT
Vis mer

Flere busser har også regelrett blåst av veien, og lastebiler har kjørt seg fast i den våte snøen, skriver avisa. Blant annet blåste to dobbeltdekkerbusser av Europavei 22 ved Fogdarp.

- Den gled av veien og havnet i grøfta, så det er bra at bussene er ganske nye, og flaks det gikk bra med alle, sier en av passasjerene som satt på bussen til Expressen.

Over 3000 husstander skal ifølge Aftonbladet være uten strøm, i tillegg har Sturup flyplass i Malmø vært uten strøm siden klokka 16.

Wednesday, January 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments