Frp ekskluderte Arendal-lederen

(Dagbladet): – Jeg fikk nettopp telefon fra Fremskrittspartiets rådgiver Christian Danielsen om at fylkesstyret vårt nettopp bestemte seg for å ekskludere meg, sier Bjørnar Solvei, leder for Arendal Frp.

- Fatter ikke

Han fratas medlemskapet i partiet fordi fylkesstyret mener han har opptrådt illojalt ved å målbære kritikk mot tre av partiets fylkestingsrepresentanter etter at de stemte for sammenslåing av Agder-fylkene 13. desember.

- Jeg fatter ikke at takhøyden kan være så lav. Det eneste jeg har gjort er å kritisere at de tre fylkestingsrepresentantene stemte på tvers av hva rådsmøtet i Aust-Agder hadde gått inn for, sier Bjørnar Solvei.

Anker til sentralstyret

51-åringen har nå 14 dager på seg til å anke avgjørelsen inn for sentralstyret i Frp.

- Det gjør jeg umiddelbart og håper de omgjør vedtaket. Jeg brenner for partiet og frykter det verste hvis ekskluderingen opprettholdes. Mange har allerede varslet på mail og telefon at de vil forlate Frp hvis jeg blir kastet ut for godt, sier Bjørnar Solvei til Dagbladet.

Stor ressurs

I en pressemelding fra fylkesstyret i Aust-Agder Frp heter det om Bjørnar Solvei:

«Han har vært en stor ressurs for partiet. Det er stor takhøyde i partiet for uenigheter og det aksepteres at partiets medlemmer kan ytre sine meninger, også offentlig. Men det finnes en grense for hvor uenigheter går fra å være en konstruktiv diskusjon, til når den blir skadelig for partiet og partiets medlemmer.»

Vedtaket:

«Aust-Agder FrP fratar Bjørnar Solvei sitt medlemskap i Fremskrittspartiet på bakgrunn av hans handlinger og offentlige uttalelser som han har kommet med. Disse vurderes som grove brudd på partivedtektenes §3.2.»

Også Blikra

67-årige Ingart Blikra led samme skjebne som Solvei.

- Jeg anker til sentralstyret. Fylkesstyret har fattet en meget ukok beslutning, sier Blikra til Dagbladet.

Tuesday, January 24th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments