Fredrik (33) ble snikfotografert av Morten Ramm på gata. Nå havner han i komikerens bok

(Dagbladet): – Det var en periode jeg hadde det artig med personbeskrivelser av folk som jeg tok bilde av på gata. Det er nærmest karakterbeskrivelser av typer sett i miljøet. Å lage karakterer er ikke noe nytt fenomen, men dette blir nærmere sannheten selv om alt er oppspinn og fantasi, sier Morten Ramm.

Komikerens observasjoner har blitt publisert på hans Instagram-konto, som har 125 000 følgere.

- Jeg har også diktet opp historier og situasjonsbeskrivelser. Når jeg har tatt bilde har jeg sett for meg hva personen skulle videre og hva vedkommende skulle gjøre sammen med venner, kjæreste og familie. Jeg har rett og slett satt folk i bås, sier Ramm og viser til en av Instagram-postene som viser bilde av en fyr på gata med bandana.

- Han blir en statist i en oppdiktet historie om at den spontane fylla er den beste. Jeg følte at han hadde god koll på klær, sier Ramm.

Oppdaget bilde av seg selv

Fredrik Haslerud (33) er en av dem som plutselig fikk vite fra venner at Ramm hadde lagt ut et bilde av ham på Instagram-kontoen, der han står i treningstøy og venter på å få gå over gata. Han syntes det var gøy, og la bildet og teksten ut på egen profil på Instagram.

Sammen med bildet hadde Ramm skrevet følgende tekst:


MORSOMT: Fredrik Haslerud syntes det bare var gøy å dukke opp på Morten Ramms Instagram-konto. Til Dagbladet sier han at teksten ikke har noe med ham å gjøre som person. Foto: Morten Ramm
Vis mer

Ikke glo på meg. Glor du på meg? Om du glor på meg, hva tror du jeg kommer til å gjøre? Tror du:

A: Jeg vil ta et vanlig sidekick i området rundt solar plexus, så du mister pusten?

B: Jeg tar rennafart og kjører en flykick i adamseplet ditt?

Eller:

C: Jeg slår nesebeinet oppi hjernen din?

Svaret er: ingen av delene, for selvforsvar handler om disiplin, ikke sant. Ikke om å slåss. Krav maga f.eks er et selvforsvars- og nærkamp-system. Jeg går ikke på det selv, men har sett en del på YouTube. Det pluss UFC, men personlig synes jeg nok ninja er kulest. Mye tøft å finne på YouTube, faktisk. Jeg og noen av gutta lagde en jævla kul parkour/jackass-video som vi la ut på kødd. Klipt sammen med musikk og greier. Har vist den til mange forskjellige folk, og alle digger den. Det er det som er kult. Å kødde litt. Drite seg ut. Man skal ikke være så jålete og selvhøytidelig, vøttu.

I dag skal jeg bare trene legger.

- Det var bare morsomt. Jeg føler at det som står der ikke er relevant for hvem jeg er eller hva jeg står for. Jeg føler ikke at det er ødeleggende for min framtid. Vennene mine synes det er kult, sier han.

- Morsommere i tekstform

Ifølge Ramm kunne personene han har diktet rundt ha vært karakterer han selv kunne spilt.

- Men det er nesten morsommere i tekstform. Da kan folk lese ut fra egne referanser og opplevelser. Jeg synes det er artig det jeg har laget. Jeg føler at det har underholdningsverdi, sier han.

Den siste måneden har han brukt på å jakte ned menneskene som han i det skjulte har fotografert, for å få tillatelse til å avbilde dem i boka.

- Vi har fått tommelen opp fra alle som skal brukes. Jeg regner med at det blir rundt 30-40 historier, sier han.

Må pushe grensene som komiker

Ifølge Ramm har det i de fleste tilfeller vært god stemning blant de som er blitt avbildet i innleggene på Instagram. De som er blitt kjent igjen og tagget av venner har stort sett vært positive.

En frisørkunde som havnet på Instagram-kontoen ble imidlertid rasende. Ifølge VG følte han seg mobbet av Morten Ramm.

- Det er selvsagt veldig kjipt at noen føler at det går over grensa. De greiene er ordnet opp i. Jeg har hatt kontakt med ham og det er god stemning nå, understreker Ramm.

Ramm tror ikke bildene og tekstene hadde hatt samme virkning uten virkelige mennesker.

- Jeg synes humoren blir større når det er vanlige mennesker som blir skildra. Det hadde ikke blitt det samme hvis man hadde brukt studiobilder eller illustrajoner. Man må pushe grensene som komiker, sier Ramm, som mener han har havnet på riktig side av humoren.

- Jeg har ikke hatt så store problemer med det så lenge det er oppspinn er det greit. Min Instagram-konto er bare humor. Det er aldri noe privat eller seriøst. Jeg tror at mottakerne er med på leken, sier Ramm.

Kan bli flere bøker

Forlegger Jonas Forsang i FYM Forlag ser fram til utgivelsen.

- Morten Ramm er Norges morsomste mann og vi gleder oss til å håndtere hans forfattertalenter i denne unike debutboken, men vi tenker langsiktig med alle våre forfattere og har allerede ideer til flere utgivelser med Ramm, uttaler han i en pressemelding.

Ramm selv bekrefter at han har presentert flere bokideer, men holder foreløpig kortene tett til brystet.

Thursday, March 16th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2021
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments