Forskere gjorde oppsiktsvekkende funn: Fant nytt organ i menneskekroppen

(Dagbladet): Forskere ved universitetet i Limerick i Irland har gjort et oppsiktsvekkende funn. De har funnet et nytt organ i menneskekroppen. Det skriver Time Magazine.


NYTT ORGAN: Tarmkrøsen kan man finne mellom tarmene og magen, og er en fold av bukhinnen som fester deler av tarmene til bakre bukvegg. Illustrasjon: NTB Scanpix
Vis mer

Det nye organet heter på engelsk «mesentery», og på norsk heter det «tarmkrøs». Tarmkrøsen kan man finne mellom tarmene og magen, og er en fold av bukhinnen som fester deler av tarmene til bakre bukvegg.

- Stor betydning

Tarmkrøsen i seg selv er ingen ny oppdagelse, det som er nytt er at tarmkrøsen i den nye studien ved universitet i Limerick blir klassifisert som et organ. Funnet til de irske forskerne er publisert i det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet.

Forskerne mener at oppdagelsen kan få stor betydning.

- Bedre forståelse og ytterligere studier av tarmkrøsen kan føre til mindre kompliserte operasjoner, færre komplikasjoner og hurtigere rehabilitering av pasienter, skriver forskerne i forskningsartikkelen.

- Nytt fagfelt

Professor J. Calvin Coffey, uttaler til nettsiden til universietet i Limerick at forskerne slettes ikke er ferdige med å studere det nyoppdagede organet.

- Det er universelt relevant, da det påvirker oss alle. Inntil nå har ikke tarmkrøsen vært et vitenskapelig forskningsfelt. Nå har vi slått fast både struktur og anatomi, neste skritt er funksjon. Hvis vi forstår funksjonen, kan vi begynne å identifisere unormal funksjon, og da har man en sykdom. Hvis man setter sammen alt dette har man et helt nytt fagfelt, sier han.

Ifølge det irske universitetet er allerede verdens mest kjente medisinske lærebok Gray’s Anatomy, oppdatert med den nye informasjonen om tarmkrøsen.

Wednesday, January 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments