Foreldre raser etter skolens «voldtektslekse»: – Hva i helvete er det som foregår?

(Dagbladet): Foreldre og Twitter-brukere raser mot en ungdomsskole i den amerikanske delstaten Pennsylvania, etter at barna kom hjem med en noe uortodoks mattelekse, melder KYW-TV.

«Angelou ble seksuelt misbrukt av sin mors ______, da hun var åtte år gammel, noe som formet hennes fremtidige karrierevalg og motivasjon for å skrive», heter det i matteoppgaven.

Elevene fikk i oppgave å finne ut om overgriperen var Angelous bestefar, onkel eller stefar.

Et annet matematisk problem i den samme leksa dreier seg om en alenemor som prøver å forsørge barnet sitt mens hun jobber som prostituert, ifølge BBC.

- Jeg er rasende

Oppgavene er basert på livet til den kjente afroamerikanske dikteren og forfatteren Maya Angelou, og er tydelig inspirert av hennes selvbiografi «I Know Why the Caged Bird Sings» fra 1969. Angelou, som ble 86 år gammel, døde i 2014.

Boka er beskrevet som en usminket beretning om voldtekt og rasisme under Angelous oppvekst i USAs sørstater, og går for å være en amerikansk klassiker. Men flere foreldre ved skolen raser over det de mener er upassende oppgaver å gi til unge tenåringer, skriver den britiske kringkasteren.

- Jeg er rasende. Det burde dere også være. Hva i helvete er det som foregår i dette distriktet?, skriver @stephariffic på Twitter.

Bråket oppsto da den selverklærte varsleren @PennridgeReform la ut et bilde av oppgaven på Twitter torsdag.

- Ikke godkjent pensum

Pennridge skoledistrikt har senere gått ut med en uttalelse, der de sier at oppgaven aldri ble godkjent av dem.

- De omtalte oppgavene ble lastet ned fra et nettsted som lar lærere fra hele verden dele stoff med hverandre. Det er ikke en del av vårt godkjente pensum.

En rekke foreldre har klaget til skolen etter oppgavene. Skoledistriktet har på sin side beklaget hendelsen, og sier de har tatt grep for å unngå at noe lignende kan skje igjen, ifølge KYW-TV.

- Vi beklager til alle som ble fornærmet av innholdet i oppgaven, og har tatt grep for å unngå at noe lignende kan skje igjen i framtiden, skriver skoledistriktet i en uttalelse gjengitt av The Intelligence.

Friday, January 13th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments