Flyplass evakuert – politiet undersøker last

(Dagbladet): Politiet i Sør-Trøndelag offentliggjorde litt før klokka 16 torsdag meldingen om at de undersøkte last på Røros lufthavn i Sør-Trøndelag.

Ifølge politiførstebetjent Øyvind Unsgård ved Røros lensmannskontor, skal det ha blitt oppdaget spor av sprengstoff på en pakke i sikkerhetskontrollen.

Det skal Unsgård ha opplyst til Adresseavisens utsendte på stedet, og til den lokale nettavisa Rørosnytt.

Til sistnevnte opplyser Unsgård at politiet nå venter på assistanse fra politiets bombegruppe.

Evakuert

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes vil ikke kommentere hva som har skjedd, men sier til Dagbladet at flyplassen er evakuert mens politiet gjør undersøkelser.

- Jeg kan bekrefte at vi har iverksatt krisehåndteringsregelverket vårt. Flyplassen er stengt og evakuert, noe vil si at alle ansatte og passasjerer er borte, sier lufthavnssjefen til Dagbladet kort tid etter klokka 16.

Politiet i Sør-Trøndelag er svært sparsom med informasjon, men opplyser på twitter at de kjenner avsender, mottaker og innholdet i det de undersøker.

Togstans

Som følge av hendelsen, er strekningen Røros-Glåmos stengt for togtrafikk og at man må regne med forsinkelser og innstillinger.

Det opplyser NSB. Jernbanestrekningen går på oversiden av lufthavnområdet på Røros.

- Politiet har gitt beskjed til Bane Nor om at det ikke skal kjøres tog der, men den bakenforliggende årsaken er det politiet som må uttale seg om, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB-konsernet til Dagbladet.

Saken oppdateres

Thursday, April 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments