Flere klager på vannscootere som kjører «gris»: – Hastigheter på 60-70 knop

(Dagbladet): Folk på Tåtøy i Kragerø har i kveld klaget over at vannscooter har kjørt svært fort i området.

- Det blir antydet et sted mellom 60 og 70 knop. Dette er selvsagt alt for fort og politiet ser at sikkerheten til sjøs blir satt på prøve og frykter ulykker, twitrer Telemark-politiet.

- Politiet minner også om at maksfarten i Kragerø er 30 knop. I mange sund og over alt der folk bader er farten kun 5 knop. Politiet vil selvsagt følge opp dette med kontroller fremover, heter det i en annen melding.

«Kjører gris»

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark-politiet forteller at det også kommer meldinger fra folk som opplever at vannscooterkjøringa medfører mye støy i området.

- Kjøringa gir et høyt støynivå, og enkelte opplever nok at det ikke er like koselig å sitte ute på terrassen om ettermiddagen som tidligere, sier han.

Han leser videre fra politiets logg om kveldens scooter-råkjørerne:

- Meldinga lyder: «Det er flere som kjører gris utenfor Tåtøy».

Nye bestemmelser

Det var den 18. mai at regjeringen vedtok å sidestille reglene for bruk av vannscootere med andre fritidsfartøy. Det vil si at vannscootere nå kan benyttes 50 meter fra badesteder, så lenge fører følger 5-knopsgrensa.

Støy, sikkerhet og dyreliv har vært blant argumentene for å ikke la vannscooterne få slippes løs i den norske skjærgården. Regjeringen vedtok frislippet 18. mai i år.

Operasjonsleder Aaltvedt lover at politiet vil følge opp råkjøringa ved Kragerø så snart som mulig.

- Vi har en politibåt med kompetent mannskap som vil få i oppdrag å ha dette området spesielt i tankene, sier Aaltvedt.

- Tøyer grenser

Han forteller at de per nå vet lite om sjåførene. Meldingene politiet så langt har fått antyder at det er snakk om flere sjåfører.

- Vårt inntrykk er at når vi nå har fått de nye bestemmelsene om vannscooter, er det en del som ønsker å teste ut dette. Vår oppfatning er at en del ikke er ute på en rolig ettermiddagstur, men heller forsøker å teste scooteren og samtidig også tøye grensene litt, sier operasjonslederen.

Risiko

- Vi ser at det er en overvekt av dette blant de som kjører vannscooter sammenliknet ned de som kjører vanlig båt, tilføyer han.

Han leser videre fra politiets logg om kveldens scooter-råkjørerne:

- Meldinga lyder: «Det er flere som kjører gris utenfor Tåtøy».

- Hvor raskt er 60 til 70 knop?

- Det tilsvarer cirka 120 kilometer i timen. Det er mange risikoer knyttet til å kjøre scooter i så høy fart, sier Aaltvedt.

Tuesday, July 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments