Falla var den store, store favoritten. Men på oppløpet sa det stopp

(Dagbladet): Langrennssirkuset fortsatte i dag verdenscupen med sprint i italienske Toblach.

Flere av dem som herjet i Tour de Ski, minus Sergej Ustjugov, valgte å stå over løpet, og det ble også en svært kort affære for den russiske Tour-vinneren, som falt i prologen.

Russisk seier

Uten Ingvild Flugstad Østberg, Stina Nilsson og Krista Parmakoski på startstreken, ble Maiken Casperesen Falla oppgradert fra favoritt til soleklar favoritt.

Og den norske jenta, som ledet sprintverdenscupen sammenlagt, viste seg tidlig fram.

Etter å ha cruiset gjennom prolog, kvart- og semifinale, tok 26-åringen fra Fet kommandoen i finalen mot Natalia Metveeva, Hanna Falk, Ida Ingemardsdottir, Sandra Ringwald og Vesna Fabjan.

Falla smalt til i den nest siste bakken i sprintfinalen. Bare Natalia Metveeva greide å henge på. Men på de siste meterne var den russiske 30-åringen best. Hun hadde størst fart og sneik seg forbi Falla:

- Hun ble litt stresset på de siste 100 meterne og maste lit, sier Fredrik Aukland.

Falla ble nummer to bak Metveeva. Hanna Falk tok tredjeplassen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble spurtslått i semifinalen, mens Tiril Udnes Weng, som tok sine første verdenscuppoeng, hektet i kvartfinalen og greide aldri å hente seg inn igjen. Mari Eide og Marthe Kristoffersen ble også slått ut i kvartfinalen.

Yppet seg

Johannes Høsflot Klæbo satte en støkk i den norske eliten da han smadret alle i sprinten under sesongåpningen på Beitostølen.

I dag skulle 20-åringen fra Trondheim prøve seg i sin første verdenscupsprint i fristil.

Klæbo tok seg til finale sammen med italienske Federico Pellegrino, amerikanske Simeon Hamilton, Jovian Hediger, Sindre Skar og Håvard Solås Taugbøl.

Og finale ble et nervepirrende drama mot slutten. Inn på oppløpet ledet Simeon Hamilton foran Sindre Bjørnestad Skar.

Det måtte fotofinish til for å skille de to – men bildene viste at den norske 24-åringen var først. Dermed vant han sin første verdenscupseier!

-Det føltes veldig bra. Jeg hadde en følelse at jeg var litt foran, men det var veldig jevnt, sa Bjørenstad Skar i et intervju vist på NRK.

Klæbo var like bak på oppløpet, men han var stiv og greide ikke å utfordre de to i tet. Men igjen sneik han seg til en pallplassering.

Saturday, January 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments