Etterlengtet straffescoring ga Portugal bronse

Etter å ha røket ut i semifinalen på straffesparkkonkurranse mot Chile, der Claudio Bravo reddet alle de tre forsøkene, fikk portugiserne igjen muligheten fra elleve meter i kampen om bronsemedaljen mot Mexico.

I Cristiano Ronaldos fravær var det André Silva som fikk muligheten, men hans forsøk ble reddet av Guillermo Ochoa.

Straffemissen var med det Portugals fjerde på rad i turneringen.

Lagene gikk til pause på 0-0, men ti minutter etter sidebyttet tok Mexico ledelsen.

Tidligere Manchester United-spiller Javier «Chicharito» Hernandez kom ned til linjen og slo inn. Der var Portugal-midtstopper Neto både uheldig og udyktig da ballen traff ham i låret. Derfra rullet den inn i nettmaskene til 0-1.

Portugal flyttet opp det meste av folk mot slutten av kampen og fikk belønning på overtid.

Et innlegg fra høyre fant midtstopper Pepe som hadde tatt turen opp i angrep. Den tidligere Real Madrid-spilleren nærmest karatesparket scoringen i mål og sikret ekstraomganger.

Der fikk Portugal igjen tildelt et straffespark da ballen traff hånden til Mexicos Miguel Layún inne i feltet.

Innbytter Adrien fikk muligheten fra straffemerket og satte ballen sikkert i mål til 2-1.

I annen ekstraomgang fikk Nélson Semedo marsjordre med sitt andre gule kort, men kun noen minutter senere var det mexicanske Raúl Jiménez sin tur til å få det røde kortet.