EM-jentene har fått ny beskjed om antatt terrortrussel: – Spillerne er helt rolige

UTRECHT (Dagbladet): Tidligere i uka kom nyheten om en antatt konkret terrortrussel mot en kamp (England – Skottland) i kvinnenes fotball-EM som starter i morgen.

Norges Fotballforbund (NFF) opplyser til Dagbladet at de følger råd fra arrangør og myndigheter rundt de uhyggelige opplysningene og har i dag fått en mer positiv beskjed.

- Vi har fått en ny melding i dag om at ting er stabilt og rolig. Det er ikke noe mer vi kan gjøre enn å forholde oss rolig og følge de instrukser vi får, sier Jan Ove Nystuen, Leder merkevare i NFF og landslagets presseansvarlig til Dagbladet.

Trusselen – som ble kjent onsdag – skal stamme fra et nettforum IS bruker. Ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf skal det være instruksjoner om å utføre et terrorangrep under kampen mellom England og Skottland, som spilles i Utrecht onsdag neste uke.


STJERNE: Ada Hegerberg.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vis mer

Avholdt lagmøte

Norge spiller i samme by og stadion i morgen kveld. Nederlandske antiterrormyndigheter tar trusselen på største alvor.

Dagbladet får opplyst at landslaget underveis i EM-samlingen har hatt et kort møte for å få oversikt og informere spillere om situasjonen.

- Vi hadde et fellesmøte i noen minutter. Kort og presist om hva dette handler om. Spillerne er helt rolige. Alt går som normalt og vi forholder oss til det arrangøren forteller oss. Det er politieskorte inn til stadion, men det er vanlig, sier Nystuen.

- Ikke noe ekstraordinært?

Nei.

- En vekker

Norges åpningskamp spilles kl. 18 mot vertsnasjonen Nederland i morgen og landslagsjentene gjennomførte den siste økta inne på Stadion Galgenwaard i Utrecht.

Spillerne har fullt fokus på kampen om under ett døgn, men forteller at tankene har vært innom den antatte trusselen.

- Det blir litt snakk innad når sånt oppstår. Angrepene i Paris, Stockholm og London er nærme. Det er en vekker. Samtidig skjer dette hver dag i resten av verden. Det skjer mye fælt i verden, sier Ada Hegerberg til Dagbladet.

Caroline Graham Hansen forteller:

- Det er selvfølgelig skremmende. Vi må bare forholde oss rolig og fokusere på oppgavene våre i EM, sier Graham Hansen til Dagbladet.

Generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, forteller følgende:

- Vi forholder oss til det vi hører fra myndighetene og arrangøren, sier Bjerketvedt til Dagbladet.

Dette er Norges vei i gruppe A:

16. juli: Kamp mot Nederland (i Utrecht), kl. 18.00 på NRK.

20. juli: Kamp mot Belgia (i Breda), kl. 18.00 på TV 2

24. juli: Kamp mot Danmark (i Deventer), kl. 20.45 på TV 2.

Saturday, July 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments