Eksplosjoner ved Borussia Dortmunds spillerbuss

(Dagbladet): Flere eksplosjoner har inntruffet ved spillerbussen til Borussia Dortmund, på vei til stadion. Det melder Bild.

Avisa skriver at Dortmund-spiller Marc Bartra (26) er lettere skadd og sendt til sykehus. Klubben selv bekrefter på Twitter at det dreier seg om Bartra.

«God og rask bedring, Marc!» skriver klubben.


KNUSTE RUTER: Flere ruter er knust på Borussia Dortmunds spillerbuss. Foto: Carsten Linhoff / DPA / AP / NTB Scanpix
Vis mer

Politiet melder på Twitter at det dreier seg om tre eksplosjoner. I en pressemelding skriver politiet at eksplosjonene skjedde i bydelen Dortmund-Höchsten like etter klokka 19.

- Målrettet angrep

Sprengladningene skal ha ligget i kjørebanen foran bussen, og flere ruter skal være knust. Politiet mener det dreier seg om et målrettet angrep.


KAMPEN AVLYST: Kveldens Champions League-kamp mot Monaco er avlyst. Publikummerne får informasjon på storskjerm. «Det er ingen grunn til panikk på stadion», står det. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
Vis mer

Laget skulle etter planen i kveld ta imot Monaco til kvartfinalereturkamp i Champions League, men kampen er nå utsatt til i morgen. Eksplosjonen inntraff ca. 10 km fra stadion, Signal Iduna Park.

Klubben melder i 20-tida at spillerne er i sikkerhet, og at det ikke er noen trusselsituasjon på stadion. Krisemannskaper er på plass.


PÅ SYKEHUS: Marc Bartra (26) ble lettere skadd i angrepet. Foto: Javier Soriano / AFP / NTB Scanpix
Vis mer

Den aktuelle delstaten, Nordrhein-Westfalen, er utpekt som sentrum for ekstrem islamisme i Tyskland, som det siste året har vært rammet av en rekke aksjoner, seinest rett før jul, da tolv mennesker ble drept på et julemarked i Berlin.

Tysk fotball har tidligere vært utpekt som terrormål. I fjor sommer ble en 24-årig syrisk flyktning pågrepet i delstaten Rheinland-Pfalz, mistenkt for å planlegge et angrep mot åpningen av Bundesliga 26. august.

- Ser ikke bra ut

Eurosports Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet befinner seg for øyeblikket på ferie, men følger med på de dramatiske meldingene fra Tyskland.

- Jeg kikker litt på Twitter, og jeg må si at det ikke ser bra ut. Klubben har bekreftet at det var ei bombe. Det er sjokkerende, sier Sundet til Dagbladet.

Minnene fra Tysklands avlyste landskamper i Hannover og Frankrike kommer strømmende på.


POLITIET PÅ PLASS: Politiet patruljerer utenfor Signal Iduna Park etter angrepet. Foto: Odd Andersen / AFP / NTB Scanpix
Vis mer

- Det har jo vært kamper tidligere som har blitt avlyst i Tyskland grunnet terrorfrykt. Da tenker man at det er en terroraksjon. Samtidig er det mange høyreekstreme i Tyskland, så det er jo også noe man kan spekulere på.

Kampene på Signal Iduna Park trekker mange publikummere. Vanligvis er det 84 000 inne, men Sundet mener drøyt 76 000 kan ha tatt turen til stadion i dag.

Saken oppdateres.

Tuesday, April 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments