Ekspertene er enstemmige: – Kan ikke se at United skal klare å tape

(Dagbladet): I kveld er det duket for ligacupens første semifinale mellom Manchester United og Hull City.

Det ventes at Manchester United-manager Jose Mourinho vil stille et sterkt mannskap, noe portugiseren har for vane å gjøre når han kjenner lukten av trofeer. Etter å ha spart flere av de sentrale spillerne i FA-cup-kampen mot Reading i helga, vil trolig både United-spiss Zlatan Ibrahimovic og midtbanespiller Paul Pogba være en av de elleve som starter kveldens kamp.

Også Ander Herrera og Antonio Valencia ventes å være tilbake på banen etter å ha gått glipp av helgas FA cup-kamp.

Øyvind Alsaker, TV2s Premier League kommentator, tror ikke at Manchester Uniteds kamp mot Liverpool på søndag vil prege kveldens laguttak.

- Jeg tror ikke Mourinho tenker noe på Liverpool-kampen, for det er jo en hel uke til. Han kommer nok til å stille sitt beste lag, forteller Alsaker til Dagbladet.

Hulls kaptein Michael Dawson er tvilsom til oppgjøret, i likhet med forsvarskollega Harry Maguire.

Viktig med trofeer

Manchester United har vunnet 11 av de 12 siste kampene mot Hull i alle turneringer. Hull har bare én gang vunnet på Old Trafford, en seier som strekker seg tilbake til 1952. Mens United skal spille semifinale i ligacupen for 14. gang, er dette Hulls første ligacup-semifinale i historien.

Hull har bare én seier på sine siste 11 kamper, og den kom i helga hjemme mot Swansea i FA-cupen. De ligger nå helt nederst i Premier League med fattige 13 poeng. Alsaker legger ikke skjul på at Hulls sjanser er minimale, og at Mourinho er sulten.

- For at Hull skal ha noen sjanse på Old Trafford må de mobilisere ekstraordinært, få en riktig inngang på kampen og komme opp med noen gode ideer. Det er vanskelig å se at Hull har noen som helst sjanse, forteller TV2-profilen.

- United er store, store favoritter, og det er en viktig cup for Mourinho. Det første trofeet hans i England kom i ligacupen. Samtidig betyr trofeer mye for arven etter Ferguson, legger han til.

Englands formlag

Semifinalene i ligacupen spilles over to kamper. Den første semifinalen går av stabelen på Old Trafford i kveld, og den andre semifinalen spilles 26. januar på KCOM Stadium. Hulls sjanser styrkes ikke av den grunn, mener kommentatoren.

- At det først er borte, deretter hjemme, er jo egentlig negativt for Hull sin del. Når det skal spilles over to kamper vil det beste laget som regel gå seirende ut. Det er 90/10 favør United til finale, sier han.

Med åtte seire på rad i alle turneringer, seks av de i ligaen, ligger Mourinhos menn på sjetteplass i Premier League bare tre poeng bak Tottenham på tredjeplass. Det er liten tvil om at United er Englands formlag for øyeblikket.

Dagbladets fotballkommentator, Morten Pedersen, har i likhet med Alsaker liten tro på at tabelljumboen kan få med seg et godt resultat.

- Det er en ekstremt stor og viktig kamp for Manchester United og Mourinho. United er i kjempeform, og var jo også juleprogrammets vinnere sammen med Tottenham med ni av ni poeng. Jeg er ikke i nærheten av å se at United skal klare å tape dette. Om Mourinho tar dette trofeet får han mer arbeidsro på veien også, sier Pedersen.

Drømmefinale

I morgen spilles den andre semifinalen i ligacupen mellom Southampton og Liverpool. Dagbladets fotballekspert spår en drømmefinale om både United og Liverpool går hele veien til finalen.

- Alle som er glad i store fotballkamper vil se Liverpool–Manchester United i en finale. Ikke bare det, men Klopp mot Mourinho også. I kveld tenker Mourinho mer på å vinne ligacupen enn å slå Liverpool på søndag, forteller han.

  • Manchester United-Hull sendes på Eurosport Norge klokken 21.00.
Tuesday, January 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments