Dronning Silvia hevder det spøker på slottet

(Dagbladet): Det har gått ti år siden prinsesse Märtha Louise (45) åpnet Soulspring, den såkalte «engleskolen», sammen med Elisabeth Nordeng. Den gang het skolen Astarte Education.

De to har også gitt ut to «engle»-bøker sammen, og laget smykkekolleksjonen «Goddess». Märtha Louise måtte også tåle hard kritikk da hun i 2010 hevdet overfor Stavanger Aftenblad at det «går an å komme i kontakt med de døde».

Nå viser det seg imidlertid at hun ikke er den eneste kongelige som påstår å ha kontakt med det overnaturlige.


DRIVER ENGLESKOLE: Prinsesse Märtha Louise åpnet «Engleskolen» sammen med Elisabeth Nordeng i 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vis mer

I den svenske dokumentaren «Drottningholms slott – et kongelig hjem», som sendes på SVT 5. januar, hevder nemlig svenske dronning Silvia (73) at hun ikke er alene i det store kongehuset.

- Det er små venner … Spøkelser. De er alle veldig snille, men av og til føler du at du aldri er helt alene, påstår dronning Silvia i dokumentaren, ifølge Aftonbladet.

- Det er veldig spennende, men man blir ikke redd, sier hun.

Får støtte av svigerinnen
Prinsesse Christina (73), kong Carl Gustavs søster, som blant annet har skrevet boka «Dager på Drottningholm» om det aktuelle slottet, intervjues i samme dokumentar og støtter dronning Silvias uttalelser.

- Det er klart det spøker. Det er mye energi i dette huset, hevder hun i dokumentaren.

Prinsessen påstår at det finnes historier i alle gamle hus da de har blitt fylt med mennesker i århundrer, og føyer til at det skal gå igjen en hvit kvinneskikkelse på slottet.

Kongelig preg

Kong Carl XVI Gustav og Dronning Silvia har siden 1981 hatt Drottningholm som sitt permanente bosted og bor privat i en del av slottet.

Kongeparet har vært gift i 40 år, og dronning Silvia er dermed Sveriges lengst regjerende dronning på tronen.


HAR SELV BODD PÅ SLOTTET: Prinsesse Christina støtter dronning Silvias uttalelser.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Vis mer

Drottningholm slott, som er bygd på 1600-tallet, er Sveriges best bevarte kongehus og representerer all kongelig europeisk arkitektur fra den tiden. Flere kongeligheter har siden den tid satt sine preg på bygningen.

Det svenske slottet ble i 1991 oppført på UNESCOs verdensarvliste over bygninger som har verdi for menneskeheten.

Ble lagt inn på sykehus i jula

23. desember i fjor ble det kjent at den svenske dronningen ble innlagt på Karolinska universitetssykehus i Solna grunnet svimmelhet.

Det svenske bladet Expressen meldte videre at det hele skal ha oppstått under feiringen av dronningens 73-årsdag.

Etter to netter på sykehuset bekreftet imidlertid det svenske hoffet at dronningen er utskrevet og tilbake på Drottningholms slott.


DROTTNINGHOLM: På dette slottet utenfor Stockholm bor dronning Silvia og kong Carl Gustav. Foto: Charles Hammarsten / IBL
Vis mer
Wednesday, January 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments