Dieselforbud i Oslo fra tirsdag


Vis mer

(Dagbladet): Mandag og tirsdag er det ventet kaldt vær og lite vind. Det er sannsynlig med høy eksosforurensning over store områder av byen disse dagene.

Derfor innfører Oslo kommune forbud mot å kjøre med dieselbil på kommunale veier fra klokka 6 til klokka 22 fra tirsdag.

Det opplyser Oslo kommune søndag ettermiddag, som også skriver:

Midlertidig dieselforbud er et strakstiltak som kan iverksettes på dager med høy luftforurensning. Et midlertidig kjøreforbud vil være aktuelt når det er eller er ventet:

  • høy luftforurensning som følge av eksos
  • over større områder av byen
  • i to dager eller mer

Kjøreforbundet gjelder fram til Bymiljøetaten vurderer at det akutte behovet ikke lenger er til stede. Staten har fattet tilsvarende vedtak for deler av Ring 1.

Det kan ilegges gebyr på 1500 kroner ved overtredelse, advarer Oslo kommune. Politiet og Statens vegvesen har myndighet til å håndheve dette, heter det videre i pressemeldinga..

Akutt høy luftforurensning innebærer at det kan være helsefarlig for barn, eldre og astmatikere å bevege seg utendørs. Dieselforbud er et inngripende tiltak, men er nødvendig for å ta vare på helsa til byens innbyggere, sier Gerd Robsahm Kjørven, konstituert direktør i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

Forbudet gjelder for dieseldrevne kjøretøy, men det gjøres en del unntak. Unntakene omfatter blant annet utrykningskjøretøy, ladbare hybrid-dieselbiler, kjøretøy som brukes i offentlig tjeneste, pasienttransport, kollektivtrafikk og kjøretøy som brukes i næringsvirksomhet og som kan dokumentere kjørebehov.

(NTB/Dagbladet)

Sunday, January 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments