- Det så ut som halvannen million mennesker, det spiller ingen rolle hvor mange det var

(Dagbladet): Dagen etter at han offisielt ble USAs neste president, møtte Donald J. Trump med CIA ved deres hovedkvarter i Virginia.

Rundt 400 CIA-ansatte var til stede under dagens møte. Trump fortalte dem at de var veldig spesielle og fantastiske mennesker, og at han stiller seg 1000 prosent bak dem.

- Det er ingen som føler like sterkt om etterretningsmyndighetene og CIA enn Donald Trump, sa han under den direktesendte tv-opptredenen.

Turbulent forhold

Ifølge Reuters var det forventet at Trump skulle takke hele den amerikanske etterretningstjenesten.

Donald Trump har den siste tida hatt et turbulent forhold til amerikanske etterretningsmyndigheter etter at de la fram en rapport der det ble konkludert med at Russland sto bak hackingen av e-post-serverne til demokratene.

Han gikk også langt i å antyde at det var etterretningstjenesten som hadde lekket rapporten utarbeidet av den pensjonerte, britiske etterretningsagenten, som omhandlet den nye presidentens forhold til Russland. Opplysningene som framkom av rapporten var kompromitterende, og omhandlet blant annet gunstige eiendomsavtaler i Russland, og Trumps kjennskap til hackingen.

Det er ennå ikke konkludert med om opplysningene er troverdige.

- Stor betydning

Under møtet i dag var det fungerende CIA-direktør Meroe Park som først tok mikrofonen.

- CIAs forhold til presidenten har hatt stor betydning for styrken og sikkerheten til nasjonen vår.

Videre fortsatte visepresident Mike Pence:

- Jeg kan forsikre dere om at den nye presidenten og hele administrasjonen anerkjenner og setter pris på det alle menn og kvinner i den amerikanske etterretningsmyndigheten ofrer.

Ifølge CNN har Trump nå lagt skylda på mediene for det angivelige bruddet mellom hans administrasjon og amerikansk etterretningstjeneste.

- Det er løgn

Trump benyttet også anledningen til å kommentere bildene som i går florerte på nett, og som viste hvor mange som var til stede under hans innsettelsesseremoni, sammenliknet med på Barack Obamas.

- Det så ut som halvannen million mennesker, det spiller ingen rolle hvor mange det var. Så viser mediene en tom plass, og det er en løgn. Vi tok dem, og vi tok dem på en praktfull måte.

- Jeg elsker ærlighet og jeg liker en ærlig dekning, sa han, med et stikk til Time Magazine-journalisten som skrev en sak om at Trump hadde fjernet Martin Luther King-statuen i Det hvite hus, noe som viste seg ikke å stemme.

Hundretusenvis demonstrerer

I dag har hundretusenvis av kvinner tatt til gatene for å demonstrere sammen i protest mot Donald Trump.

«Women’s March»-arrangementet oppfordrer både kvinner og menn til å gå i tog for å kreve respekt for kvinners rettigheter.

Arrangementet startet med en Facebook-gruppe timer etter at valget var avgjort i november. Det skulle i utgangspunktet finne sted i Washington D.C, men har siden spredd seg til resten av verden.

I Oslo gikk flere tusen i dag i fakkeltog mellom Youngstorget og Stortinget, og både politikere og kvinnerettsforkjempere sto på talerstolen.

Donald Trump nevnte ikke demonstrasjonene med et ord under dagens møte med CIA.

Saturday, January 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments