Derfor lurte Tufte Dagbladet: – Jeg vil ikke kalle det løgn

(Dagbladet): OL-helten Olaf Tufte (40) overrasket mange da han lørdag annonserte på Facebook at han legger opp – men alle hadde ikke sett på kalenderen som viste 1. april.

Dagbladet var blant mediene som skrev at Olaf Tufte og Kjetil Borch legger opp. Dette viste seg å være en aprilspøk fra duoen, som begge også «bekreftet» at de skulle gi seg i telefonintervjuer lørdag.

- Vi skal ta selvkritikk på at vi lot oss lure av Facebook-posten. Aprilsnarren var morsom så lenge den lå der, men da både Tufte og Borch bekreftet at de skulle legge opp da vår reporter ringte for å sjekke om det stemte, så går det fra moro til løgn, sier avdelingsleder for dagbladsporten, Pål Marius Tingve.

- Ikke løgn

Tufte er imidlertid ikke enig i at han løy. Han mener han bare forlenget aprilsnarren gjennom den ti minutter lange telefonsamtalen med Dagbladets reporter.

- Jeg vil ikke kalle det løgn. I Norge er aprilsnarr en stor greie og de fleste som brukte mer enn to sekunder på å lese reaksjoner i sosiale medier skjønte spøken. Det var bare å legge sammen to pluss to. Vi gir oss ikke så lett. Jeg skal innrømme at det var stor respons, sier Tufte.

- Det var mange som gikk på spøken. Internasjonalt er ikke 1. april veldig stort. Det var nesten litt flaut at vi fikk så mange takkehyllester, sier han videre.

Skremte rivaler

Roeren forteller at han også fikk henvendelser fra konkurrenter som takket for mange fine år.

- Ja, det var konkurrenter som trodde vi ga oss, så de fikk seg jo en ny overraskelse da det ble avslørt som aprilsnarr. Vi ga bare beskjed tilbake til konkurrentene at vi fortsatt skal gi de kamp. Vi oppdaterte i sosiale medier at dette var en aprilsnarr, men internasjonalt er det ikke alt som fanges opp like raskt, sier Tufte.

Flere var dermed skråsikre på at Tufte og romakker Borch ga opp drømmen om OL i 2020.

Også Journalisten har omtalt Tufte og Borchs aprilsnarr som gikk litt for langt, i dag.

Monday, April 3rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments