Deila vil beholde Rekdal i Vålerenga, lanserer Roy Hodgson som landslagstrener

(Dagbladet): Ronny Deila kunne notere en haug med unggutter som blomstret mot et solid Strømmen-lag i Valhall fredag, og var fornøyd med Vålerengas 3-2-seier over Obos-laget.

På tribunen satt også Vålerengas sportsdirektør, Kjetil Rekdal. Torsdag lanserte flere fotballprofiler Rekdal som et naturlig valg som ny landslagstrener. Etter nei fra Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær, burde Rekdal være perfekt, mener blant annet Dagbladets Morten Pedersen.

Taus Rekdal

Men Rekdal selv har ikke hørt noe fra verken Nils Johan Semb eller noen av de andre som jakter ny, norsk landslagssjef.

- Norge trenger en trener som kan gjenreise vinnermentaliteten. En som stiller tydelige krav. En som vet hvor vondt det er å tape. Ja, som de facto hater det. En hvis fotballøye er brutalt ærlig. Og Kjetil Rekdal kan være en sånn type satt i de riktige omgivelsene, skriver Morten Pedersen.

Rekdal selv forholder seg taus til alt sammen. Torsdag sa han likevel dette til Dagbladet om at han bør være en kandidat.

- Jeg har mer enn nok med Vålerenga nå. Jeg ønsker ikke å bidra til noe mer spekulasjoner rundt landslagsjobben.

Men Vålerenga-trener Ronny Deila mener også det er naturlig at Rekdal diskuteres.

- Det tenker jeg er en riktig ting. Han har masse erfaring som klubbtrener, både nasjonalt og internasjonalt. I tilleg har han masse erfaring som spiller og han vet hva det dreier seg om. Han var med på den gode perioden til Norge også. Det er naturlig at han blir dratt inn i de diskusjonene, sier Deila til Dagbladet.

- Syns du det er rart ingen fra forbundet har snakket med ham?

- Jeg kan ikke uttale meg om hva slags prosesser som blir gjort i NFF. Det får dere stå for. Det interesserer meg ikke så veldig mye, må jeg ærlig innrømme. Vi håper på å beholde Kjetil her, vi, så får vi se hvordan det går.

Lanserer Hodgson

Toppfotballsjef Nils Johan Semb skriver i en tekstmelding til Dagbladet at han ikke ønsker å kommentere noe rundt landslagsprosessen. Om Rekdals mange gamle feider med forbundet påvirker kandidaturet i negativ retning, får vi med andre ord ikke vite før noen i forbundet tar bladet fra munnen og forteller hvorfor de ikke har vært i kontakt med Rekdal.

Deila tror det bare er et spørsmål om tid før telefonen til Rekdal kommer.

- Kjetil bør selvfølgelig være en kandidat. Det er han helt sikkert også. Så vet jeg ikke hva slags prosess de kjører eller hvordan de tenker, sier Deila.

- Hvilke andre kandidater ser du som aktuelle?

- Jeg mener Roy Hodgson er en kjempekandidat, han er en topp internasjonal trener. Det er en mulighet. Hvis ikke har du Dag-Eilev, Skullerud, du har andre som har gjort det bra også. Men igjen, dette bruker ikke jeg veldig mye energi på.

Saturday, January 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments