De mest minneverdige antrekkene fra MET-gallaen: – Så fantastisk at det går helt rundt for meg

(Dagbladet): Mandag går et av årets mest spektakulære begivenheter av stabelen, nemlig MET-gallaen (også kjent som Costume Institute Gala) i New York.

Hvert år samler kjendiser, modeller og moteprofiler seg på Metropolitan Museum of Art, og hvert år er det et nytt tema som gjestene må forholde seg til.

Ifølge Vogue er det «Comme des Garçons» som er årets tema. Klesmerket ble startet opp av den japanske designeren Rei Kawakubo (74) i 1969.

I løpet av det siste tiåret har MET-gallaen blitt en av de aller største og mest omtalte begivenhetene i New York, og gjestene betaler gladelig nesten 200.000 kr for en billett eller 1,3 millioner for et bord til ti stykker, ifølge New York Times.


IMPONERT: Moteekspert Ingeborg Heldal har hjulpet oss å plukke ut noen av de mest minneverdige antrekkene fra MET-gallaen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vis mer

Opp gjennom åra har det dukket opp flere minneverdige antrekk på den røde løperen – både i negativ og postiv forstand. Vi har spurt moteekspert Ingeborg Heldal (43) om hvilke antrekk som er hennes favoritter.

- Den er så overdådig

I 2015 skapte sangstjerna Rihanna (29) reaksjoner da hun dukket opp på arrangementet ikledd en gul kjole av den kinesiske designeren Guo Pei (50).

Temaet det året var «China: Through the Looking Glass».

Ikke alle var like imponert over kjolen «Work»-sangeren hadde på seg, og i sosiale medier trakk fansen en rekke bisarre sammenligninger. Mens noen mente at kjolen lignet på omelett, syntes andre at kreasjonen kunne se ut som en pizzabunn.

Ingeborg Heldal er ikke enig i kritikken, og forelsket seg i kjolen. Guo Pei brukte faktisk to år på å lage kreasjonen.

- Denne kjolen hadde gjort Marie Antionette gul av misunnelse! Den er så overdådig at det nesten er vulgært – men bare nesten! Ikke mange kunne båret en slik kjole, men Rihanna har en uanstrengt holdning som gjør at hun ser «effortlessly striking» ut selv i den mest voldsomme kjolen på rød løper siden den franske revolusjon, sier hun til Dagbladet.


VÅGAL: Sangstjerna Rihanna under MET-gallaen i 2015. Foto: NTB scanpix
Vis mer

- Ekte klasse

Det samme året var det også en annen kjole som fikk frem hjerter i øynene hos Heldal.

Popdronninga Beyoncé (35) ankom utdelingen sammen med ektemannen, Jay Z (47), iført en gjennomsiktig kjole fra Givenchy.

Kjolen var dekket av skinnende stener, og håret var oppsatt i en høy hestehale, som gjorde at man kunne se kjolens åpne ryggparti.

- Dette er alle nakenkjolers mor. Og Queen B bærer den som INGEN andre kunne gjort. Du ser nesten alt, men ikke et øyeblikk ville noen komme på tanken at dette er upassende eller vulgært. DET er ekte klasse, mener Ingeborg Heldal.


VISTE NESTEN ALT: Beyoncé ikledd en gjennomsiktig kjole under MET-gallaen for to år siden. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Hollywood-glamour

Om man går tre år tilbake i tid, var temaet for gallaen «Charles James: Beyond Fashion», og Heldal er ikke i tvil om hvem hun mener at bar den nydeligste kreasjonen.

«Gossip Girl»-stjerna Blake Lively (29) ankom festlighetene i en lyserosa kjole fra Gucci med havfrueslep.

29-åringen hadde enkel styling til, med såkalte Hollywoodkrøller og rosa leppestift.

- Jeg må få slå et slag for den ekte Hollywood-glamouren også. Denne kjolen oser eksklusivitet, og håret og sminken er som hentet ut av en film fra 40-tallet, sier en entusiastisk Heldal.


STRÅLTE: Blake Lively gikk for en klassisk Hollywood-look i 2014. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Søt i blonder

Selv om man kanskje tenker at temaet «Punk: Chaos to Couture» utelukkende ville by på mørk klær og sminke, gjorde filmstjerna Rooney Mara (32) det motsatte.

32-åringen poserte foran blitzende kameraer ikledd en hvit blondekjole med dyp utringning og glidelåsdetaljer. Hun hadde imidlertid rocket opp det hele med mørkerøde lepper.

Heldal er imponert over hvordan «Carol»-stjerna løste kleskoden i kjolen fra Givenchy.

- Hvite blonder kan fort bli litt søtt og tannløst, men her viser Rooney Mara hvordan det kan og bør styles! Elsker den dype utringningen og den nesten goth-inspirerte sminken, sier Ingeborg.


KONTRASTER: Rooney Mara var både søt og tøff i den hvite kjolen fra Givenchy. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Strålte i gull

Det er ikke akkurat uvanlig at den tsjekkiske modellen Karolina Kurkova (33) stjeler glansen når hun entrer røde løpere.

Det var intet unntak da hun i 2012 dukket opp i en gullfarget kjole av Rachel Zoe. Kreasjonen var fotsid, med lange ermer og åpen rygg.

I tillegg hadde modellen på seg et matchende hodeplagg, som gjorde antrekket enda mer oppsiktsvekkende.

Temaet for kvelden var «Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations».

- Dette er så glamorøst og fantastisk at det går helt rundt for meg. Det lange slepet, headpiecen … Det er Great Gatsby-stil på sitt aller, aller beste, sier Heldal.


GULL: Karolina Kurkova fikk antakeligvis lange blikk i paljettkjolen. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Kom sammen med designeren

Supermodell Kate Moss (43) sparer sjelden på kruttet, og da hun deltok på MET-gallaen i 2009, beviste hun nettopp dette.

Arm i arm med designeren selv, Marc Jacobs (54), ankom modellen den røde løperen med selvtillit og stil. Hun klarte i hvert fall å tolke temaet «The Model As Muse: Embodying Fashion» ganske så presist.

Kjolen var kanskje ikke helt vilt spektakulær alene, men med matchende sko og hodeplagg, stjal hun showet, mener Heldal.

- Og mens vi snakker om headpiece … Da Kate Moss entret løperen i gullamé fra Marc Jacobs med matchende turban. Altså … Bow to the queen!


MATCHET: Kate Moss kom sammen med designer Marc Jacobs under MET-gallaen for sju år siden. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Skilte seg ut

«Sex og singelliv»-stjerna Sarah Jessica Parker (52) er ikke bare stilsikker i den populære tv-serien, men også i virkeligheten.

Da temaet var «AngloMania: Tradition and Transgression in British Fashion» i 2006, møtte hun opp på New York-arrangementet i en kjole fra Alexander McQueen, og hun beviste at hun absolutt ikke er redd for å skille seg ut.

Den berømte designeren, som døde i 2010, var ved hennes side hele kvelden.

- Dette er intet mindre enn et helt ikonisk moteøyeblikk. SJP i tartan-mønstret couture fra Alexander McQueen (R.I.P) med designeren selv som følge … Det er slike øyeblikk moteelskere lever for, skryter Ingeborg.


MØNSTER: Sarah Jessica Parkers kjole fra 2006 var noe litt utenom det vanlige. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Viste sine lange bein

Også på 90-tallet visste stjernene hvordan de skulle fange oppmerksomheten til pressefotografene.

Den britiske skuespilleren Elizabeth Hurley (51), som på det tidspunktet var sammen med skuespiller Hugh Grant (56), stjal glansen fra sin berømte kjæreste.

Temaet var «Haute Couture», og Hurley var ikledd en hvit kåpe med pelsdetaljer og en lilla kjole med splitt. Det er ikke kjent hvem som har designet antrekket.

- Vi må ALDRI glemme hvor DRONNING Liz Hurley var på den røde løperen! Dette er 90-talls sexy på sitt ypperste, sier Heldal til Dagbladet.


TIDLIGERE STJERNEPAR: Elizabeth Hurley kom arm i arm med sin daværende kjæreste, Hugh Grant. Foto: NTB scanpix
Vis mer
Sunday, April 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments