Chili con carne med smak av mørk sjokolade

Chili con carne er en enkel gryterett med kjøtt som har sitt opphav i Tex Mex kjøkkenet. Gryta er en kraftig matrett, en slags stuing, med biffkjøtt, svinekjøtt eller annet kjøtt og skal smake godt av chilipepper. Chili con carne inneholder oftest tomater, løk og bønner og det finnes utrolig mange varianter av denne berømte retten.

Verdenskjent gryterett

En chiligryte lages gjerne av kjøttdeig eller karbonadedeig når det skal gå fort i hverdagen. Om du vil lage en lettvint variant kan du lage chili con carne med pølser. Brune bønner, ofte kidneybønner en fast ingrediens i retten og som navnet sier skal gryten smake godt av chili. Andre krydder som spisskummen og oregano gir retten den karakteristiske smaken.

Mørk sjokolade runder av smaken

Vi har laget en vri på gryten ved å runde av smaken med revet, mørk sjokolade, som også er mye brukt i originaloppskrifter fra Mexico. Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold, ca. 70 %, eller vanlig kokesjokolade, er greit å bruke i chili con carne. Smak deg fram, men sjokoladesmaken skal ikke dominere, bare anes.

Server chiligryten med tortillachips og mange liker kokt ris. En hjemmelaget guacamole er perfekt tilbehør. Blir smakene for sterke hjelper det å sette fram litt rømme som demper sterke smaker som kan brenne i munnen.

Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang og frys ned i porsjoner så har du chiligryte til senere.

Les også:

Se den elleville restematen

Ti enkle og gode middager med kjøttdeig

Chilitrikset du bør kunne!

Sunday, March 19th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments