Cannes filmfestival i hardt vær etter fotofikling: – Skuespillerens bein ser tynnere ut

(Dagbladet): Cannes filmfestival høster kritikk for måten de har redigert festivalens plakat, som ble offentliggjort tidligere denne uka.


FILMSTJERNE: Claudia Cardinale er en italiensk filmstjerne. Bildet er tatt i 1963. Foto: AP / Giuliu Bruglio / NTB scanpix
Vis mer

På plakaten er et bilde av den kjente italienske skuespilleren Claudia Cardinale, som svinger seg i en runddans på et tak i Roma.

Originalbildet er tatt i 1959, og viser en skuespiller med tydelig fyldigere lår enn versjonen som er brukt i Cannes’ promoplakat.

Protester på Twitter

En animasjon som har spredt seg på Twitter, plasserer de to bildene oppå hverandre, og illustrerer hvordan de to fotografiene nå skiller seg fra hverandre.

- Cannes synes ikke filmlegenden Claudia Cardinale er tynn nok, står det i tweeten.

Også andre har reagert på fotofiklinga av det orginale bildet.

- Cardinale gikk ned en kjolestørrelse bare ved å spinne en runde, skriver bladet Liberation.

- Selv om plakaten er fantastisk, kan vi tydelig se at fotografiet beklageligvis er blitt fiklet med sånn at skuespillerens bein ser tynnere ut. Det er så synd, skriver bladet Telerama.

- Ingen kommentar

Skuespilleren Claudia Cardinale er nå 78 år gammel. Hun har uttalt seg om på Cannes filmfestivals hjemmeside.

- Jeg har ingen kommentarer til den kunstneriske jobben som er gjort på denne nettsida. Det er en plakat som, bortsett fra å representere meg, representerer en dans, en flukt, skriver Cardinale.

Cardinale skriver at bildet er blitt retusjert for å framheve hennes grasiøsitet, og for å forandre henne til en drøm. Hun mener derfor at man ikke trenger å ta hensyn til hvor nært virkeligheten bildet ligger.

- Som en svoren feminist, kan jeg ikke se hvordan dette bildet ikke respekterer kvinner. Det er så mange andre ting å diskutere i verden. Dette er bare film, la oss ikke glemme det, skriver hun.

Den 70. Cannes filmfestivalen åpner den 17. mai og varer til 28. mai.

Friday, March 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments