Britisk presse: – Ancelottis høyre hånd tar over for Bradley i Swansea

(Dagbladet): I romjula kom beskjeden om at tidligere Stabæk-trener Bob Bradley er sparket i Swansea. Amerikaneren fikk bare 85 dager i jobben som Swansea-manager, og den walisiske klubben ligger nå helt sist i Premier League.

Etter at Wales’ landslagssjef Chris Coleman takket nei til Swansea-jobben, har ledelsen nå rettet blikket mot den tidligere Derby-treneren Paul Clement.

Ifølge britisk presse vil 44-åringen med all sannsynlighet bli annonsert som ny Swansea-manager før tirsdagens kamp mot Crystal Palace.

I ettermiddag melder BBC at Bayern München har gitt Paul Clement lov til å snakke med Swansea.

Fikk sparken i Derby

I februar 2016 ble Clements sparket som Derby-manager etter bare åtte måneder. Dette var den eneste jobben engelskmannen har hatt som manager eller hovedtrener. Han er mest kjent for samarbeidet med Carlo Ancelotti i flere storklubber. Han har vært Ancelottis høyre hånd i både Chelsea, Paris Saint-German, Real Madrid og nå Bayern München.

Som utdannet gymlærer engasjerte Clement seg tidlig i treneryrket, og i 1995 begynte han å jobbe med de yngste spillerne i Chelsea. Fem år seinere ble han trener for Fulhams U-16-lag, i tillegg til å ta jobben som assistenttrener for Irlands U21-landslag.

I 2006 returnerte han til Chelsea hvor han fortsatte å jobbe med talentene. Da Brendan Rodgers dro til Watford i 2008 ble Clement utnevnt som ny reservelagstrener.

Ble med Ancelotti

Clement steg i gradene, og da Ancelotti meldte sin Chelsea-ankomst i 2009 ble Clement ny assistenttrener for London-klubben. Deretter tok Ancelotti med seg Clement videre til både PSG, Real Madrid og Bayern München.

I et intervju med Daily Mail i 2013 kom Clement med rosende ord om sin italienske kollega.

- Managere som Carlo klarer å se ting raskt. Det er en fantastisk evne. Det er det som skiller de beste managerne fra resten. Jeg tror det er en miks av forståelse og, i Carlos tilfelle, et resultat av å selv ha spilt på et høyt nivå. Instinkt er også noe, men det må stemme overens med arbeidsetikken. Det er en kombinasjon. Carlo har uten tvil en arbeidsetikk. For en læretid han har hatt, både som spiller og manager, sa han.

Sammen har de vunnet både Premier League og Ligue 1, i tillegg til Copa Del Rey og Champions League med Real Madrid. Clement hjalp også Ancelotti til å vinne DFL-Supercup med Bayern München.

God på kommunikasjon

I intervjuet benyttet han også muligheten til å fortelle om sine egne styrker som trener.

- Mine styrker er i hovedsak kommunikasjon, organisering og det å kunne undervise. Det kommer fra da jeg var gymlærer. Det å lese spillet og diverse taktiske ting er hva jeg må lære mer om, studere og jobbe med, sa Clement den gang.

Swansea er som nevnt helt sist i Premier League, med bare 12 poeng. BBC-ekspert og tidligere Newcastle-spiller Alan Shearer har liten tro på at Clement skal klare å redde klubben fra nedrykk.

- Det trengs et mirakel til fra Paul Clement om han skal redde Swansea, sier Shearer på BBCs program «Match of the Day».

Monday, January 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments