British Airways søker om patent på digital «lykkepille» for flypassasjerer

Går det som British Airways tror, kan det om ei stund være slutt på at du må plinge på flyvertinnene om du er tørst og trenger vann eller er kald og vil ha et teppe.

British Airways har nemlig levert en patentsøknad på 24 sider over noe som kan kalles ei «digital lykkepille» for flypassasjerer.

Kort sagt handler det om at passasjerene skal svelge en sensor som «overvåker» deg under flyvningen og sender informasjon om kroppsfunksjonene dine.

Er du dehydrert, sier dingsen fra til personalet, det samme om du er kald eller om du er i en fase av søvnen som tilsier at du ikke skal vekkes til maten. Hjerterytmen din blir passet på, det samme med magefunksjonene.

Alt dette skal den digitale senderen du svelger før take-off passe på ifølge patentsøknaden. Hensikten skal være å gjøre lange flyreiser mer behagelige for passasjenene.

Om søknaden går igjennom, og om passasjerene vil finne seg i å bli «overvåket» på denne måten, er imidlertid noe helt annet.

Men at det er mulig, fant forskere ved Massachusetts Institute of Technology ut i fjor. Ifølge CN Traveler, forsket de seg fram til en silikonkledd «pille» på størrelse med en mandel som kunne passere gjennom det menneskelige fordøyelsesystemet på en dag eller to uten å bli skadet av magesyre.

Den forlater kroppen den naturlige veien. Og nei, det skal ikke være snakk om gjenbruk.

Monday, January 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments