Brann i Fjærlandstunnelen: – Uvisst hvor mange biler som har vært i tunnelen

(Dagbladet): En feiebil har tatt fyr i Fjærlandstunnelen i Sogn og Fjordane.

Det melder politiet i Sogn og Fjordane på Twitter, som først rapporterte om en «uoversiktlig situasjon». Rundt 00.30-tida i natt skal alle som var inne i tunnelen da brannen startet være ute. Evakueringen forløp uten stor dramatikk.

Tolv personer har kommet ut på Jølster-siden av tunnelen, opplyser politiet. Disse blir nå tatt hånd om av helsevesenet og sjekket for røykskader. Bilene deres står igjen i tunnelen.

Fire personer skal være sendt til sykehus med lettere røykskader.

Feiebilen ble brukt til arbeid inne i tunnelen og brannen startet cirka én kilometer inne i tunnelen, fra Jølster-sida. Politiet melder at det var vanlig trafikkavvikling med ledebil før brannen startet.

- Det er uvisst hvor mange biler som har vært i tunnelen, skriver politiet.

Operatør Espen Rysjedal ved Alarmsentralen i Sogn og Fjordane sier klokka 23.45 at det er uklart om noen fortsatt befinner seg personer inne i tunnelen. Han opplyser at brannvesenet er på vei inn i tunnelen fra Sogndal-siden for å forsøke å slukke brannen.

- De har fått ut noen personer ut fra Jølster-siden, men vi har ikke fått oversikten over hvor mange som har vært der inne ennå, sier Rysjedal til Dagbladet.

Rysjedal sier at det tidligere i dag har vært manuell dirigering i tunnelen på grunn av arbeid i tunnelen.

Også ifølge Statens Vegvesen skulle det gjennomføres vedlikeholdsarbeid i tunnelen i natt.

Brannen skal ha oppstått cirka en kilometer inn i tunnelen fra Jølster-sida, ifølge politiet. Brannvesenet har tidligere meldt at brannen oppsto fire kilometer inn i tunnelen.

Fjærlandstunnelen ligger på riksvei 5 i kommunene Jølster og Sogndal i Sogn og Fjordane. Tunnelen går mellom Lunde i Jølster og Bøyadalen i Sogndal og er 6397 meter lang, ifølge Wikipedia.

Ifølge Statens vegvesen er det planlagt vedlikeholdsarbeid i tunnelen fra 19.00 den 17. april til 07.00 den 18. april.

Monday, April 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments