«Bloggerne»-Anniken svarer på den massive kritikken

«Hm, jeg trodde ikke det skulle bli slik. Jeg trodde ikke vi enda levde i en verden med så mye fordommer og grusomme ord.»

Slik åpner Anniken Englund Jørgensen (20), kjent under bloggaliaset «Annijor», sitt innlegg fredag formiddag.

Etter torsdagens episode av TV 2-programmet «Bloggerne», har Jørgensen nemlig blitt utsatt for massiv kritikk.

I episoden følger vi bloggeren når hun reiser til New York for å besøke en venninne. Når de går ut av leiligheten, kommer kommentaren som har skapt mye rabalder det siste døgnet.

Forbi dem går det nemlig to fedre trillende på hver sin barnevogn.

- Der er to pappaer på tur da, for å si det sånn. Så lite mannlig egentlig, sier hun.

Flere uheldige kommentarer

Det er ikke bare denne kommentaren bloggeren har fått kritikk for. Tidligere denne uken kom det frem at Jørgensen ikke vet hvor lenge kvinner går gravide. Hun gjetter tolv måneder før hun selv konluderer:

- Jeg vet ikke, for jeg trenger ikke å vite det. Det er ikke relevant for meg, så jeg har ikke fått det med meg.

Bemerkningen har resultert i at kommentarfeltet på TV2s Facebook-side har kokt det siste døgnet. Kritikken har strømmet inn og folk river seg i håret etter kommentaren til Jørgensen:

«Håper moren og faren hennes ser dette og tar en sen-abort opp til vurdering».

«Fy flate, så mye hjernedøde kvinnfolk som finnes. Skam deg».

«Wow….Må hun ha hjelp for å kle på seg og? Det der er jo grunn for bekymring. Det der er jo ting unger på barneskolen vet».

Saken fortsetter under bildet:


GOD MATCH: Anniken er i dag sammen med Anders Gran. Her er de to på premierefesten til «Bloggerne» sammen. Foto: Espen Solli / TV 2
Vis mer

Våknet opp til hets

Bloggeren forteller til Dagbladet at hun våknet opp til at flere av leserne hadde advart henne om kommentarfeltet på TV 2s Facebook-side.

- Så jeg sjekket Facebook, og jeg ble helt sjokkert. En ting var vinklingen fra TV 2 sin side, men det som sjokkerte meg var antallet voksne mennesker som omtrent ville ha meg død. Spytte på meg og lurte på om foreldrene mine kunne lese seg opp på sen abort, sier hun.

Jørgensen, som for tiden befinner seg på kjærestetur i Bali, forteller at hun ikke kunne gjøre noe annet enn å reagere, og skrev dermed et innlegg på bloggen sin.

- Jeg håper du som mamma eller pappa kan stå for de forferdelige kommentarene dere har delt med en 20 år gammel jente, skriver hun på Facebook i det hun deler innlegget sitt.

- Ærlighet og observasjon skal ikke være tabu

Jørgensen kan imidlertid se hvorfor folk reagerer, og også av rette grunner.

- De har vel reagert av forholdsvis rette grunner i det man ser en slik overskrift. Men så er det noe med at de fleste griper tak i kun det, uten å ha sett videoen, episoden eller meg som person, sier Jørgensen til Dagbladet.

Og det er her bloggeren syntes det blir feil.

- Det er her det blir feil, og det er her det utvikler seg til noe vondt. Ærlighet og observasjonshumor skal ikke være tabu, sier hun.

Slettet artikkelen

- Det er rart hvordan man kan scrolle forbi et så viktig innlegg som f.eks «sweatshop» (et program om tekstil-industrien, Jørgensen var med på), men en setning fra en 20-åring på vei ut døra skal være mer interresant. Det er for meg en gåte, sier Jørgensen.

Etter den voldsomme oppmerksomheten, har TV 2 valgt å slette hele saken fra sin facebookside, noe ikke bloggeren helt forstår.

- Min kontaktperson beklaget stormen, og syntes det såklart ble alt for voldsomt. De har nå slettet hele artikkelen, uten at jeg ba om det. Spørsmålet er vel heller om hvorfor de ikke kommenterte innimellom med «utestengninger» som de vanligvis gjør. De lot det bare strømme til det tok overhånd, sier hun.

Mistet kontroll

Ovenfor Dagbladet forklarer TV 2s kommunikasjonsrådgiver, Nina Engh, at det å slette facebookinnlegget ble det lureste valget.

- Responsen på Facebook-posten var så stor, med mange kommentarer og undertråder, så den enkleste løsningen var å fjerne saken fra Facebook, sier hun.

Angrer ikke

Selv om Jørgensen har møtt motstand, etter at hun debuterte i den sjette sesongen av «Bloggerne», angrer hun ikke på at hun takket ja til å bli med.

- Nei. Det er akkurat dette her som er viktig. Det er viktig å vise utsagn fra ungdommen, tanker og følelser som fort kan forvirre seg til å bli løsslupne uttalelser. Dette er ikke bare viktig for ungdommen å se at er normalt, men også foreldre, sier Jørgensen som nå skal fortsette å nyte dagene på Bali sammen med kjæresten Anders Gran (24).

Friday, March 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments