Ble «mormor» for hele «Anno»-gjengen. Måtte ta et tungt farvel

(Dagbladet): I den forrige sesongen av «Anno» var det årets eldste deltaker, Lars-Kristian Engelbregt Grøholt (61), som gikk helt til topps i NRK-programmet.

I den ferske «Anno»-sesongen var derimot årets eldste deltaker den første som røk ut.

Fredag kveld fikk seerne se Anne-Berit Holden (65) forlate resten av deltakerne etter å ha tapt en nervepirrende fekteduell mot førsteduellant Linn Elise Rølvåg (33).

Exiten kom etter at Charlotte Fossum (20) ble nødt til å trekke seg fra ukas svenestykke. Dermed ble Bjørn Angell Knudtzen (60) svenn, sikret herrelaget immunitet og utpekte Rølvåg til førsteduellant.


SPENNENDE: Selv om Linn Elise Rølvåg (t.v.) hadde overtaket i fekteduellen, fikk Anne-Berit Holden inn flere treff under fekteduellen. Foto: Strix / NRK
Vis mer

- Hadde ikke en sjanse

Tidligere i fredagens episode måtte de øvrige kvinnelige deltakerne konkurrere mot hverandre for å avgjøre hvem som skulle møte Rølvåg til duell.

I turneringen måtte de traktere en trebuchet (slyngevåpen som ble brukt til beleiring i middelalderen, journ.anm.), og det var Holden som brukte lengst tid på å treffe de oppsatte blinkene med trebucheten.

- Jeg tapte først turneringen, så gikk jeg i fekteduell med Linn Elise. Hun har fektet tidligere så jeg hadde ikke en sjanse, og jeg endte med tap og en blå arm. Det gikk fint med armen og jeg kjente ikke skaden før etterpå, sier Holden til Dagbladet.

65-åringen, som ikke hadde noen ambisjoner om å vinne «Anno», synes fortsatt det var synd at hun røk ut først av konkurransen. Likevel legger hun ikke skjul på at «Anno»-tilværelsen var krevende.

- Det hadde vært fantastisk å være med videre, men når det ble som det ble at jeg gikk ut, så tenker jeg på hvor sliten og sårbar jeg var etter bare en uke, sier hun.

Holden legger til at hun følte et behov for å «skjerme seg mot 2016» i noen dager. Etter «Anno»-exiten trengte hun å bearbeide opplevelser og inntrykk fra 1537-livet i erkebispegården i Trondheim.


UHELDIG: Anne-Berit Holden fikk en brist i hånda før «Anno»-deltakelsen, men skaden var et ikke-tema under innspillingen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Vis mer

Ble «mormor» for hele «Anno»-gjengen

Årets «Anno»-sesong ble spilt inn i skyggen av den mektige Nidarosdomen, på et innspillingssett som er det dyreste hittil i NRK-programmets korte historie.

Anne-Berit Holden forteller at hele opplevelsen, inkludert samholdet mellom deltakerne, overgikk de forventningene hun hadde på forhånd.

- Det var fabelaktig å være der. Mye mer fantastisk enn jeg hadde trodd på forhånd. At relasjoner og så tette bånd mellom mennesker kan skapes over natta, er jo helt utrolig. Jeg ble jo hele Annos «mormor» på få dager!

Og personen som «døpte» Holden mormor, meddeltaker Stian Tusse Tønnessen (26), forteller at det var tungt å ta farvel med henne så tidlig ut i oppholdet.

- Det var jo veldig trist. Oppholdet for min del ble litt tyngre. «Mormor» var jo min støttespiller der inne, det var hun jeg kom nærmest, sier Tusse Tønnessen til Dagbladet.


GOD TONE: Det gikk ikke lang tid før Stian Tusse Tønnessen (t.h.) spurte meddeltaker Anne-Berit Holden om han kunne kalle henne «mormor». Foto: Strix / NRK
Vis mer

26-åringen legger til at han, i likhet med Holden selv, ikke ble overrasket da Linn Elise Rølvåg gikk seirende ut av fekteduellen:

- Jeg ble overrasket over at «mormor» var så uheldig og røk ut av konkurransen som førstemann. Men den fektekonkurransen var nesten avgjort på forhånd. Linn Elise er jo en maskin, hun driver med yoga og er veldig sprek. Så det var veldig vanskelig for «mormor» på 65 år å skulle hamle opp med henne.

Våknet med kameraer i fjeset

Selv om Anne-Berit Holden fikk en knapp uke som «Anno»-deltaker, har hun gjort seg opp visse meninger om hvem av de gjenværende deltakerne som kan vinne.

- Jeg har mine favoritter. Tar man bort tilfeldighetens spill, som det er i bøtter og spann der inne, så er det klart at Simen (Havig-Gjelseth, journ.anm.) er en vinnerkandidat. Han har en fantastisk personlighet og er flink og arbeidsom, sier Holden.


GODT LIKT: Anne-Berit Holden sammen med meddeltaker Simen Havig-Gjelseth under mestermiddagen før ukas turnering og påfølgende duell. Foto: Strix / NRK
Vis mer

65-åringen har tidligere sagt til Dagbladet at hun angret litt på at hun søkte da hun innså hva tv-deltakelsen innebar. I ettertid har hun bare gode ting å si om «Anno».

- Opplevelsen er vanvittig flott må jeg si. Man blir filmet, hele tida, og det er rart, men man blir godt ivaretatt. Det er anstrengende, samtidig som du bare må bli vant til det. Du legger deg og våkner med kameraer i ansiktet, men det går. En tilpasser seg og innretter seg. Etter hvert later man som om de ikke er der.

- «Anno» har vært en opplevelse for livet. Uten tvil! fastslår Anne-Berit Holden.

Friday, January 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments