Ble anklaget for å ha lurt fattige barn under audition. Nå raser Angelina Jolie mot kritikerne

(Dagbladet): Skuespiller Angelina Jolie (42) har vært i hardt vær etter et dybdeintervju med Vanity Fair i slutten av juli.

I intervjuet, som er det første hun har gjort etter det mye omtalte bruddet med Brad Pitt, fortalte hun også om sin kommende film «First They Killed My Father», som handler om det kambodsjanske kommunistpartiets væpnede styrker Røde Khmer, som styrte Kambodsja på brutalt vis på slutten av 70-tallet.

Til Vanity Fair fortalte Jolie blant annet om rekruttering av skuespillere til filmen.

Ifølge magasinet sa Jolie at regissørene hadde lett etter barn i slummen og på barnehjem for å finne skuespillere, og de spesielt var på jakt etter barn som hadde hatt et vanskelig liv.

Ifølge Vanity Fair hadde barna blitt bedt om å stjele penger, for så å fortelle en løgn når de ble tatt og forklare hvorfor de hadde stjålet pengene.

- Srey Moch (barnet som fikk filmens hovedrolle, journ. anm.) var det eneste barnet som stirret på pengene veldig lenge. Da hun ble tvunget til å gi dem tilbake ble hun overveldet av følelser og fortalte at bestefaren hennes var død og at familien ikke hadde nok penger til en fin begravelse, fortalte Jolie til Vanity Fair.

- Faktisk scene i filmen

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on Jul 26, 2017 at 9:47am PDT

Ifølge BBC har Jolie fått hard medfart i sosiale medier etter intervjuet. Hun er blant annet blitt beskrevet som ondskapsfull, og anklages for å ha utnyttet barn. Andre igjen har ment at sitatet må ha blitt tatt ut av kontekst.

I en uttalelse til Entertainment Weekly sier Jolie at hun er opprørt over at hennes beskrivelse av prøvespillingen til filmen er blitt feiltolket.

- Jeg er lei meg for at en øvelse i improvisasjon, fra en faktisk scene i filmen, er blitt skrevet om som om det var et virkelig scenario, sier Jolie.

Ifølge 42-åringen gjorde filmteamet alt de kunne for at barneskuespillerne skulle føle seg trygge under arbeidet med filmen, som handler om en smertefull del av Kambodsjas historie.

- Opprørende

- Forestillingen om at virkelige penger ble tatt fra barna under en audition er falsk og opprørende. Jeg hadde blitt forferdet selv hvis det hadde skjedd. Poenget med filmen er å få oppmerksomhet rundt redslene barn opplever under krig for å kunne hjelpe til med å beskytte dem, uttalte Jolie.

Filmens produsent Rithy Panh, som selv er en overlevende etter Røde Khmer, gir Jolie sin fulle støtte, ifølge Entertainment Weekly.

- Fordi så mange barn var involvert i produksjonen, gjorde jeg og Angelina vårt ytterste for å sørge for at de hadde det bra. Vårt mål har vært å respektere krigens virkelighet og passe på alle som hjalp oss med å gjenskape den på film, skriver han i en uttalelse.

Vanity Fair har så langt ikke kommentert uttalelsene fra Jolie og Panh.

Ifølge Entertainment Weekly er filmen «First They Killed My Father» basert på Loung Ungs memoirer om å overleve det brutale regimet til Røde Khmer.

BBC skriver at filmen er Jolies regidebut for strømmegiganten Netflix.

Monday, July 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments