Bjørgen går for sesongens siste seier i Canada: – Jeg syns ikke det var så stas å reise hit

QUEBEC (Dagbladet): Om to dager er sesongen over for Marit Bjørgen og de andre langrennsløperne i verdenscupen. Da har de stort sett bodd i bagen siden oktober, og for blant andre Martin Johnsrud Sundby har reisebelastningen vært så stor at han valgte å bli hjemme med familien i stedet for å reise hele den lange veien til Canada.

- Nå får jeg dårlig samvittighet, ler Bjørgen, når Dagbladet spør henne om hva hun tenker om saken.

Ikke så stas å reise

For de av utøverne som har familie er det tidvis vanskelig å kombinere all reisingen med et normalt familieliv.

- Jeg syns ikke det var så veldig stas i reise hit, når Marius er hjemme og jeg skal være borte så lenge. Dette er jobben min, og jeg vet at Marius ikke tar noen skade av det. Det er nok verre for meg. Men vi er faktisk flere mødre her som reiser uten sine barn, så da er vi flere i hvert fall, sier Bjørgen.

Den norske superstjerna har prioritert bort mange reiser, og samtidig vært heldig nok til å ha med seg både mann og barn på flere av landslagssamlingene. Under VM i Lahti var både samboer Fred Børre Lundberg og Marius til stede hele tida, og selv om de ikke bodde sammen, fikk Bjørgen tid til familien.

Foreldremøter

Når hun nå reiser på egenhånd møtes de som har barn for å peppe hverandre mens de er på tur.

- Ja, det er litt godt å prate om det. Jeg vil jo si at det er verre for mor enn for far, sånn sett, men som sagt, dette er jobben min, så jeg skal klare å holde ut en uke til. Og så får jeg reise hjem på søndag kveld, dagen før de andre, så det hjelper på det, smiler Bjørgen.

- Jeg får ikke med meg banketten, da. Men jeg vil heller ha Marius enn bankett.

Saturday, March 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments