Bildet Tottenham-fansen ikke vil se

Tottenham er klar for FA-cupsemifinale etter 6-0-seieren mot Millwall. Et skår i gleden for Spurs var at stjernespissen Harry Kane måtte ut med en ankelskade.

Christian Eriksen, Son Heung-min (3), Dele Alli og Vincent Janssen scoret målene for vertene da Millwall ble sendt hjem som slakt. Nå kan Spurs glede seg til semifinale på Wembley.

Harry Kane fikk en smell i ankelen etter få minutters spill i kvartfinalen hjemme på White Hart Lane. Engelskmannen, som er toppscorer i Premier League med sine 19 fulltreffere, måtte kaste inn håndkleet like etter. Spurs-fansen må håpe på at det ikke dreier seg om en alvorlig skade.

Hjemmelaget klarte seg godt uten sin goalgetter i søndagens derby. League One-klubben Millwall hadde ingenting å stille opp med på bortegress. Kane-erstatter Eriksen sendte Spurs i føringen med en smart avslutning i lengste hjørne etter 31 minutters spill i London.

To ganger Son

Gjestenes Steve Morison fikk en god scoringssjanse like før Eriksen-målet, men Millwall-spissen avsluttet svakt over da han fikk muligheten fra 17-18 meter. Det skulle straffe seg.

Fire minutter før hvilen sto det 2-0 til hjemmelaget. Son Heung-min fikk ballen ute på høyresiden, tok den med seg inn mot midten, og løsnet et skudd som curlet vakkert inn i venstre kryss.

Sørkoreaneren ga seg ikke med det, for etter 54 minutters spill sto det 3-0 i målprotokollen. En flott avslutning punkterte i realiteten oppgjøret for Tottenham, som økte til 4-0 ved Dele Alli et drøyt kvarter før slutt.

Janssen satte inn 5-0 ti minutter før slutt, og vertene kontret inn 6-0 ved Son på overtid. Og Spurs kunne ha scoret enda flere for hjemmefansen. Blant annet hadde Victor Wanyama og innbytter Janssen store sjanser det ikke ble mål av.

I dytten

Tottenham tok med det sin tredje strake seier. Laget ligger på 2.-plass i Premier League, og om nøyaktig en uke står Southampton på motsatt banehalvdel i serien, også det på White Hart Lane.

Det gjenstår å se hvor mye Kane-skaden vil koste Mauricio Pochettinos mannskap, men laget kan glede seg over den overbevisende forestillingen søndag.

Christian Eriksen uttalte før oppgjøret at han har håp om å vinne FA-cupen denne sesongen.

- Vi har vist at vi er i stand til å slå de beste. Vi kommer til å forfølge sjansen, uansett om det er i ligaen eller i FA-cupen, sa den danske landslagsspilleren, ifølge Ritzau.

Millwall må på sin side konsentrere seg om ligaspill. Laget ligger på 6.-plass i League One, nivå tre i engelsk fotball.