Bilder av Michelle Obama fra innsettelsesseremonien gikk verden rundt. Nå forklarer hun årsaken bak det omtalte blikket

(Dagbladet): Da Donald Trump (70) ble innsatt som USAs nye president den 20. januar, ble bilder av Michelle Obama (53) hyppig delt.

Flere spekulerte i sosiale medier om at blikket, eller blikkene, den tidligere førstedamen ga under innsettelsesseremonien, viste ren misnøye.

Da Michelle Obama torsdag deltok på the American Institute of Architects-konferansen i Orlando, forklarte hun at blikket ikke handlet om sinne eller hat overfor Trump, men rett og slett at hun prøvde å holde tårene tilbake.

- Jeg ønsket ikke å få tårer i øynene, fordi folk ville trodd at jeg gråt på grunn av den nye presidenten, sa hun til publikum, skriver Independent.

Følelsene strømmet på da hun tenkte på at hun og ektemannen Barack Obama (55) skulle forlate Det hvite hus og alle som jobber der, forklarte hun videre.


HOLDT TÅRENE TILBAKE: Michelle Obama forklarer at hun nesten begynte å gråte under innsettelsesseremonien i januar. Foto:  REUTERS/Carlos Barria
Vis mer

Vil ikke stille som president

Gjennom åtte år i jobben som FLOTUS (First Lady of the United States), ble tobarnsmora svært populær hos mange amerikanere.

Da det i november i fjor ble kjent at det var Donald Trump som ble landets nye president, trendet enmeknaggen #Michelle2020 i sosiale medier, der folk ba på sine knær om at Michelle vil stille som kandidat i neste runde.

Drømmen ble knust for mange da Obamas rådgiver kort tid etter uttalte at det ikke kommer til å skje.

Under konferansen i Orlando, forklarte Michelle Obama en av årsakene til at hun ikke ønsker å gå i ektemannens fotspor i framtida.

- Jeg vil ikke at barna mine skal gjennom det igjen, for om man stiller som president, er det ikke bare for deg, men for hele familien. I tillegg er det så mye man kan gjøre på utsida også, sa hun, ifølge Independent.

Ny hverdag

Da jobben som verdens mektigste mann ble overlatt til Donald Trump, kunne Barack, Michelle og deres to døtre, Malia (18) og Sasha (15), vende tilbake til en mer avslappet hverdag.

Familien har tatt plass i en langt mindre, men fortsatt fasjonabel bolig, bare tre kilometer unna Det hvite hus.

De siste tre månedene har Barack og familien vært på flere velfortjente ferieturer, blant annet til Karibien, Hawaii og Palm Springs.

Forrige uke hadde han sin første offentlige opptreden etter presidentskiftet. Han deltok i et panel med unge ledere på universitetet i din tidligere hjemby, Chicago.

Under arrangementet tok han opp flere temaer, og forklarte også at hans første jobb i tida framover vil være å hjelpe den neste generasjonen til å bli aktive i politikken.

- Det er en grunn for at jeg alltid er optimistisk, selv når ting ikke alltid går min vei, og det er på grunn av unge folk som dette, sa Obama og viste til de unge voksne i panelet, skrev The Independent.

Saturday, April 29th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments