Barmen om det fatale tvekamp-valget: – Ville lage mest mulig show på tv

(Dagbladet): Etter to uker på Storøy gård i Telemark, var det kjendiskokken Lars Barmen (53) sin tur til å forlate «Farmen kjendis». Det etter at Barmen måtte se seg slått i en spennende tvekamp i øksekast mot skuespiller og «Portveien 2»-profil Jarl Goli (59).

Barmen ble den første mannen som måtte forlate gården, etter at Kari Jaquesson (54) røk ut etter en historisk tvekamp mot Aylar Lie (32) forrige uke.

«Jeg går etter den sterkeste her inne selv om det kanskje ikke er den enkleste løsningen», sa Goli da han valgte kompisen Lars Barmen til andrekjempe.

Valget sjokkerete deltakerne, som trodde førstekjempe Jarl Goli skulle gå for «Skal vi danse»-dommeren Tore Petterson, noe Goli selv påpekte under andrekjempevalget.

- Jeg så ikke den komme. Jarl hadde sagt til meg før at jeg kunne ta det med ro. Konkurranseinstinktet hans slo vel ut, sier Barmen til Dagbladet.


VALGTE KOMPISEN TIL ANDREKJEMPE: Jarl Goli valgte Lars Barmen til andrekjempe. – Jeg går etter den sterkeste her inne, var begrunnelsen til den 59 år gamle skuespilleren. Foto: Alex Iversen / TV 2
Vis mer

Ville lage show

Selv om Barmen ble overrasket over andrekjempevalget, gikk reaksjonen hans på Golis valg raskt over.

- Reaksjonen min var over på fire minutter. Jeg ble bare så veldig satt ut der og da, sier Barmen, som valgte øksekast som gren.

Som andrekjempe stiller man sterkere til tvekamp, da man selv har muligheten til å velge gren. Dessverre falt ikke valget i Barmens favør.

- Valget falt på den grenen som ville lage mest mulig show på TV. Jeg hadde kanskje tatt ham i kunnskap, men det blir det lite leven av. Derfor valgte jeg den tvekampen som var nærmest en bingoøvelse, sier kokken om øksekast-valget.

Ved de to første kastene bommet Barmen på blinken, og Goli lå godt an til å vinne. På det tredje kastet klarte kjendiskokken derimot å hente seg inn, og det sto fire-fire mellom de to kjempene. Slaget var derimot tapt da Goli traff for tredje gang.


TAPTE: Barmen måtte se seg tapt i øksekast mot kompisen Jarl Goli etter det tredje kastet. Foto: Alex Iversen / TV 2
Vis mer

- Jeg bestemte meg for å ikke øve før kampen. Hadde jeg hatt en øks til, ville jeg nok slått ham. Øksekast kan man fort lære seg, forteller Barmen til Dagbladet.

Hvordan synes du det var å ryke etter to uker?

- Jeg kunne tenkt meg å være der lenger, men sånt skjer! Det var synd å forlate alle folka. Man blir veldig knytta til alle sammen der inne.

Spiste maur

Da kokken kom ut fra gården, var det spesielt én ting han hadde veldig lyst på.


LIKTE SEG: Lars Barmen trivdes på tv-gården, og syntes det var synd å ryke ut. Foto: Alex Iversen / TV 2
Vis mer

- Fersken! Jeg savnet smaken av noe syrlig, og gikk rett i butikken for å kjøpe meg fersken.

Barmen avslører for øvrig at han dekket noe av syrlighets-behovet ved å spise maur inne på gården.

- Jeg spiste litt maur ja. Mest for å få en annen smak i munnen. Skal det ha en effekt må man derimot spise en bærepose, sier kokken til Dagbladet.

Savnet klokke

Å leve i 1917 var noe Barmen trivdes godt med. Mye av grunnen var at han selv har en gård på Vestlandet som kan minne mye om Farmen-gården.

- Tre måneder i året bor jeg på gården min som ligger på øya Barmen. Her har jeg restaurert alt på gamlemåten og båret opp alt fra pipa til peisen. Gårdsarbeid var derfor noe jeg var godt vant med fra før av, sier han.

53-åringen elsket oppholdet i «Farmen kjendis». Det var imidlertid én ting han savnet.

- Klokka. Det er rart å leve helt uten klokke! Flere savnet mat, men vi fikk jo i oss nok mat der, sier kokken – som også regnet på kaloriinntaket i løpet av en dag.

- Vi lå bra an hele veien jeg var der. Det var verre da jeg var med i 71 ° nord i 2009. Da gikk jeg ned 7 kilo, forteller Barmen, som kom på en femteplass i det realityshowet.

Bosituasjonen på reality-gården var også noe Barmen var godt vant med. Som kokk jobber man på et lite areal med mange mennesker, og det går ofte ei kule varmt.

- Når du har 35 års erfaring med å jobbe som kokk, tett på andre mennesker, er det å bo med fjorten stykker ikke noe problem for meg. Jeg kom godt overens med alle, og kunne lett gjort det igjen!

Sunday, January 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments