Arsenal ydmyket da Crystal Palace tok et stort steg mot ny Premier League-kontrakt

• Crystal Palace – Arsenal 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Med 17 tap på 31 kamper, var Crystal Palace helt klart «underdogs» da de tok i mot Arsenal i mandagens Premier League-runde.

Men de gulkledde gjestene har slitt den seneste tida, og Arsene Wengers menn fikk det tydeligvis altfor tøft på Selhurst Park.

Allerede etter 17 minutter sendte Andros Townsend hjemmelaget i ledelse, og da 68 minutter var spilt punkterte Yohan Cabaye kampen da han satte inn 3-0.

Slet

Det første målet kom litt mot spillets gang, selv om det gikk mye fram og tilbake. For i minuttene før Townsends mål hadde Arsenal presset høyt oppe i banen, og kun en mesterlig redning av Wayne Hennessey sørget for at det sto 0-0 da ti minutter var spilt.

Arsenal hadde da rullet opp, og Mohamed Elneny kom i full fart. På første berøring sendte han ballen mot mål, men Palace-keeperen strakk seg så lang han var og fikk reddet forsøket.

Bortelaget slet med å finne hull i Palace-forsvaret, og isteden endte det altså med at hjemmelaget kontret mot.

Angrepet som sendte hjemmelaget i ledelsen startet ved at keeper Hennessey sendte ballen langt fram til Christian Benteke, som sendte ballen videre til Townsend.

Han kombinerte på herlig vis med Cabaye, før ballen ble spilt til Wilfried Zaha. Sistnevnte skled da han skulle legge inn foran mål, men likevel havnet ballen perfekt tilbake i bena på Townsend, som banka ballen i mål.

Stoppet av Hennessey

1-0 trenger ikke ha så mye å si i fotball alltid. Spesielt ikke når bortelaget heter Arsenal, og er et av de største lagene i Premier League.

Men Arsene Wengers menn hadde tre strake bortetap før kampen, og det hele virker som et uforklarlig spøkelse som plager Arsenal.

For selv om de gulkledde gjestene hadde ballen mer enn nok i førsteomgangen, ble det ennå vanskeligere da vertene forsøkte å parkere bussen etter 1-0-målet.

Alexis Sanches var likevel nær en scoring etter 25 minutter, men dessverre for gjestene gikk skuddforsøket like utenfor.

Like før pause fikk bortelaget muligheten på corner ved Granit Xhaka, men Hennessey i Palace-målet reddet også dette Arsenal-forsøket.

Fikk ikke ballen i mål

Etter hvilen var det hjemmelaget som kom best i gang, og Crystal Palace fikk et annullert mål seks minutter ut i omgangen, da Benteke ble vinket av for offside i det han satte ballen i mål.

Arsenal fikk dog muligheten de også, da Sanches vippet ballen over til Héctor Bellerin inne i 16-meteren. Sistnevnte banka til på direkten, men også dette skuddet var for dårlig fra gjestenes side, og ballen gikk utenfor.

Det ga hjemmelaget muligheten til å øke ledelsen. For fem minutter etter kriget Benteke utenfor Arsenals 16-meter og vant ballen.

Målscorer Townsend tok over ballen og la ut til Wilfried Zaha, som der la ballen ut til Cabaye. Midtbanespilleren klinka til på første berøring, og kunne juble for 2-0 til hjemmelaget.

Punkterte kampen

Bare fem minutter senere var Crystal Palace-spillerne i en farlig posisjon, og da Arsenal-målvakt Emiliano Martinez gikk ut for å stoppe Townsend gikk det ikke veien for bortelaget.

Townsend fikk en tå på ballen og sendte den bort fra Martinez, og gikk på underlig vis i bakken. TV-reprisene viste at keeperen trolig ikke var nær Townsend, men dommer Michael Oliver så ikke ut til å være i tvil om at det var straffe.

Luka Milivojevics skudd fra krittmerket var knallhardt, og det hjalp dessverre ikke at Martinez gikk rett vei.

Dermed punkterte Crystal Palace kampen på straffespark, og mens hjemmefansen jublet for seier og et stort steg bort fra nedrykksstriden, tok Arsenal et stort steg bort fra håpet om Champions League-spill neste sesong.