Arsenal slo Boro og holder liv i mesterligadrømmen

Arsène Wenger la om til tre stoppere bak, men Arsenal var flere ganger i trøbbel mot Middlesbrough. Mesut Özils lekre scoring holder liv i topp fire-håpet.

Arsenal har skuffet stort den siste tiden, og stadig flere fans ønsker å fjerne manager Arsène Wenger.

– Vi slo tilbake på en fin måte. Det var ikke perfekt, men vi viste vilje og konsentrasjon der ute. På 1–1 fant vi en måte å avgjøre på. Det er var en stor test. Boro ga alt. Det var en av deres siste sjanser til å overleve i Premier League, sa Wenger til BBC.

– Topp fire er fortsatt matematisk mulig. Vi visste at vi måtte vinne. Nå får vi en liten pause med FA-cupen. Deretter handler det om ligaen igjen, sa franskmannen videre.

Langt bak Tottenham

For første gang siden 1963 er “Gunners” hele 14 poeng bak byrival Tottenham på tabellen.

Men med en heldig seier i nordøst 2. påskedag, har Arsenal fortsatt muligheter i jakten på mesterligaspill neste sesong – slik Wenger har vært garantist for siden han kom til London-klubben i 1996.

– Det var viktig å ta tre poeng, for vi har vært inne i en elendig periode. Vi måtte slå tilbake med kvalitet. Det var ikke perfekt, men vi prøvde og det var godt å slå tilbake med seier, sa Arsenal-forsvarer Laurent Koscielny til Sky Sports.

Alexis Sánchez ga gjestene ledelsen like før pause. Chileneren, som ryktes å være på vei vekk fra Arsenal, skrudde inn et flott frispark fra 16 meter oppe i det ene hjørnet. På trenerbenken reiste en lettet Wenger seg.

Redning på strek

Men franskmannen skulle få atskillig med hodebry etter pause. Wenger hadde lagt om til tre forsvarere, og de skulle få kjørt seg. Álvaro Negredo styrte inn 1–1 fire minutter etter pause. Stewart Downing fosset fram på høyrekanten, før hans flotte innlegg ble ekspedert i mål.

Boro pøste på med sjanser, men Arsenal slapp unna, også da Robert Ayalas heading så vidt ble berget på streken.

Et lekkert angrep 20 minutter før slutt sikret tre verdifulle poeng for Arsenal. Sánchez løftet ballen inn i boksen, Aaron Ramsey dempet ballen elegant, før Mesut Özil nådeløst satte inn 2–1 med høyrefoten.

Stoppet tapsrekke

Dermed unngikk Arsenal å tape fem strake toppseriekamper for første gang siden desember 1984.

I tur og orden har Wengers mannskap tapt borte mot Chelsea (1-3), Liverpool (1-3), West Bromwich (1–3) og Crystal Palace (0-3).

Brad Guzan fikk en sjelden sjanse i Boro-målet. Han startet en kamp for første gang siden januar. Han har sluppet inn tolv mål på fire kamper mot Arsenal.

Chelsea topper Premier League med 75 poeng etter 32 runder. Fire poeng skiller ned til Tottenham. Liverpool på tredje (33 kamper) har 66 poeng, mens Manchester City står med 64.

Manchester United på femteplass har 60 og Arsenal på sjetteplass har 57 (begge 31 kamper).

Boro har kun vunnet 4 av 32 kamper og ligger seks poeng bak Hull på plassen over nedrykksstreken. Kun 23 ganger har Middlesbrough scoret mål denne sesongen.