Zahid reddet Vålerenga. Nå har de ni kamper på rad uten tap

Haugesund-Vålerenga: 1-1 (1-0)

I kampen mellom Tippeligaens to formlag var det Haugesund som jevnt over var best, men kampen endte 1-1 etter mål av Alexander Stølås for Haugesund og Ghayas Zahid for Vålerenga.

Med det ene poenget står Vålerenga nå med 19 poeng på ni kamper, og er fortsatt ubeseiret siden 9. juli mens Haugesund går en spennende høst i vente. Det kan nemlig bli medalje på Haugalandet.

Haugesund stod uten tap på fem kamper i serien, og lå foran kampen på en sterk bronseplass bak suverene Rosenborg og Odd.

De to siste kampene mellom lagene har endt med 0-1-seier til bortelaget i de respektive kampene, men historisk sett har Vålerenga slitt i Haugesund. Før kampen uttalte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til vif-fotball.no at Haugesund var en av de vanskeligste plassene å komme til. Noe som skulle vise seg å stemme på en prikk.

Etter bare et par minutt spilt kom Sondre Tronstad til en kjempesjanse for hjemmelaget, men avslutningen gikk like til side for mål.

Det var en kamp mellom to av Tippeligaens absolutte form-lag. Vålerenga med 18 poeng på de siste åtte kampene, og uten tap siden møtet med Odd 9. juli. Etter en dårlig start hadde de på langt nær sikret seg ny kontrakt i Tippeligaen, med seks poengs luke til Lillestrøm på kvalifiseringsplassen.

Og slik så det også ut innledningsvis. Bare to minutter senere spilte også Vålerenga seg frem til en kjempesjanse, men skuddet fra fem meter ble strålende blokkert av Haugesunds midtstopper Tor Arne Andreassen.

Kjedelig halvtime

En ufattelig kjedelig halvtime senere vartet hjemmelaget opp med en elegant kontring. Et Vålerenga-hjørnespark blir klarert av Haugesund-forsvaret. På midtbanen mottar en Haugesund-spiller ballen, og slår en strålende tversoverpasning til Vegard Skjerve.

Han chipper ballen gjennom til Alexander Stølås som kommer i hundre fra dypet. Stølås setter ballen fint forbi Vålerenga-keeper og sender hjemmelaget i ledelsen.

Med målet blir det fart i kampen igjen. Først er Vålerenga nær utligning, så er Torbjørn Agdestein noen centimeter for kort til for å doble ledelsen til hjemmelaget.

Det var det nærmeste den tidligere Brighton and Hove Albion-spilleren kom, for ti minutt ut i andre omgang ble han tatt ut til fordel for en 19 år gammel nigerianer.

Godt bytte

Som fort skulle presentere seg. Et innlegg fra venstre ble på elegant vis hælflikket mot mål av Shuaibu Ibrahim, men Vålerenga-keeper, Marcus Sandberg var på plass med en god redning.

Den unge nigerianeren skapte virkelig mye trøbbel for Vålerenga-forsvaret, og var nær ved flere anledninger.

Zahid-mål

Så kom Vålerenga på en sjelden, men god visitt. Og da ble det like så godt mål. Et flott innlegg av venstreback Rasmus Lundqvist fant en umarkert Ghayas Zahid i feltet som kunne bredside ballen i mål.

Klanen sang “Vi taper aldri”, og de gjør de heller ikke. Ni kamper har Vålerenga nå uten tap. Det skjedde nemlig ikke noe mer i Haugesund.