- Vi har ingen prosess som heter Lillehammer 2030

(Dagbladet): Gerhard Heiberg går i dagens Dagbladet ut og oppfordrer til ny, norsk OL-debatt i kjølvannet av den Internasjonale Olympiske Komites (IOC) nye retningslinjer gjennom «Agenda 2020».

I de retningslinjene åpner IOC for en langt mer nøktern OL-satsing om Norge skulle ta seg råd til det.

–Det er ingen hemmelighet at IOC leter etter en søker som kan ta vinter-OL tilbake til det opprinnelige. Da er det naturlig å tenke på Lillehammer, sier Heiberg til Dagbladet.

En personlig mening

Det er bare tre år siden tanken om et Oslo-OL krasjlandet. Da var tonen fra idretten at det ville ta lang tid før Norge på nytt ville ta opp igjen den tråden.

Idrettspresident Tom Tvedt holder fast ved at prosessen om et mulig framtidig OL i Norge heller ikke nå er nær i tid.

- Jeg opplever at Gerhard Heiberg har et sterkt ønske om at Norge en gang i fremtiden igjen skal arrangere vinter-OL og Paralympics. Hans utspill er hans personlige mening, skriver Tvedt i en epost til Dagbladet.

- Er idretten klar for en ny debatt nå?

- Idrettsstyret har ikke startet noen ny OL/PL-prosess. Dette har heller ikke vært noe tema for dette Idrettsstyret, som ble valgt i 2015. Men i den siste stortingsmeldingen står det at Norge skal ta på seg store idrettsarrangementer med jevne mellomrom, herunder også en gang i fremtiden et vinter-OL/Paralympics, skriver Tvedt.

- Hva må til for å få et OL på Lillehammer i 2030?

- Vi har ingen prosess som heter Lillehammer 2030. Dette er et spørsmål som eventuelt må løftes i idrettens egne organer når den tid kommer.

Idrettspolitikk

Gerhard Heiberg engasjerer seg sterkt i at Norge skal søke et nytt OL. At Heiberg også peker på Lillehammer er perfekt sammenfallende med at formannsskapet på Lillehammer i dag vedtar at de skal gå i gang med en kartlegging av hvilke muligheter byen har som framtidig OL-søker.

Ingen av disse tingene påvirker idretten nevneverdig, sier Tvedt.

- Heibergs uttalelser må stå helt og holdent for hans personlige oppfatning. Jeg som idrettspresident må ta enhver stor idrettspolitisk sak gjennom idrettsdemokratiet.

- Hva er annerledes nå, sammenliknet med debatten som rundt Oslo 2022?

- Vi har ikke diskutert noen ny OL/PL-prosess i idrettsstyret. OL/PL 2022 ble lagt død høsten 2014. Premissene for et nytt OL/PL til Norge får vi diskutere den dagen det måtte bli aktuelt.

Tuesday, September 20th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments