Verdens første baby med tre foreldre er født

(Dagbladet): Genteknologien har kommet så langt at verdens første baby med tre foreldre er blitt født. Det skriver New Scientist.

Gutten, som har fått navnet Abrahim, har to mødre og en far, og skal være frisk, skriver Time.

Babyen ble født i april i år, men det har ikke blitt kunngjort før nå, trolig i påvente av om han overlevde eller ikke.

- Gode nyheter

De nybakte foreldrene, som opprinnelig er fra Jordan, fikk hjelp av New Hope fertilitetssenter i New York.

- Dette er gode nyheter. For å redde liv er en etisk ting å gjøre, sier lege John Zhang, som har vært med på å genmanipulere babyen, til New Scientist.

Ifølge magasinet skal foreldrene ha prøvd i over 20 år å få barn. For noen år siden fikk de to barn, men begge døde før de var halvt år på grunn av den arvelige nervesykdommen Leighs syndrom.

På grunn av regelverk har foreldrene og fertilitetsteamet fra USA hatt base i Mexico for å ta i bruk den kontroversielle genteknologien. Mexico er blant få land i verden som tillater genmanipulering av mennesker.

Byttet kjerner i egg

Da de skulle genmanipulerte det som nå har blitt et barn, tok de i bruk «kjerneoverføring» mellom to eggceller. Først fjernet legene kjernen i morens eggcelle, og gjorde det samme på et egg fra en donor. Deretter satte inn morens eggkjerne i donorens eggcelle.

Deretter ble egget befruktet av farens sædcelle, og det befruktede egget ble implantert i moren igjen.

Da Abrahim ble født, ble det testet om han også hadde Leighs syndrom, og ifølge undersøkelser skal det være én prosents sannsynlighet for at han er bærer av sykdommen.

Tuesday, September 27th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments