Utilnærmelige Costa gjorde det igjen da Chelsea skrev historie

  • Crystal Palace-Chelsea 0-1 (0-1):

(Dagbladet): Man kan si mye om Diego Costa. Men at spanskbrasilianeren er en vanvittig god fotballspiller er det ingen som helst tvil om.

Superspissen hadde en fantastisk førstesesong i London-klubben etter overgangen fra Atlético Madrid sommeren 2014, men var bare en skygge av seg selv da Chelsea feilet totalt sist sesong.

Denne sesongen har imidlertid både Costa og laget fått det til, og det noe så ettertrykkelig.

Tangerte klubbrekord

I ettermiddag sikret Antonio Contes gutter seg den 11. strake seieren i Premier League. Det er tangering av klubbrekorden fra 2009. Den gangen ble imidlertid rekorden satt over to sesonger, avslutningen på 2008/09-sesongen og starten på sesongen etter.

Derbyet borte mot Crystal Palace i ettermiddag ble jevnspilt, men nok en gang gjorde serielederen akkurat det nødvendige for å sikre det viktigste: Tre nye poeng.


KAMPENS ENESTE: Her har akkurat Diego Costa vært øverst i feltet. Damien Delaney rekker akkurat ikke fram i sitt forsøk på å klarere. Foto: Action Images / Reuters / Tony O’Brien / NTB Scanpix
Vis mer

Chelsea hadde de fleste og største sjansene i en tett og tidvis jevnspilt, men ikke akkurat jevnspilt, kamp, og nok en gang var det altså Costa som ble tunga på vektskålen.

Superspissen var knallsterk i feltet da Cesar Azpilicueta slo inn på tampen av 1. omgang, og han hang akkurat lenge nok i lufta til å heade kula i mål.

Det var 28-åringens sjette mål på de siste åtte kampene. Tilsammen står han med 13 nettkjenninger i Premier League denne sesongen.

Alonso i stolpen

Crystal Palace yppet seg litt mot slutten av dagens kamp, men maktet aldri å skape den avgjørende sjansen som kunne gitt poengdeling på Selhurst Park.

Isteden var det Chelsea som var nærmere 2-0 enn det Palace var utlikning.

Fem minutter før slutt skrudde Marcos Alonso et herlig frispark over Palace-muren fra distanse, men avslutningen smalt i metallet bak Wayne Hennessey i hjemmeburet.

Nærmere enn det kom ingen av lagene i løpet av de fem minuttene som ble lagt til, og dermed vant Chelsea for 11. gang på rad.

Contes lag har nå hele ni poeng ned til Liverpool og Arsenal, som begge har en kamp tilgode på serielederen.

Saturday, December 17th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments