Uskyldig arrestert etter Berlin-terroren: – Skulle rekke T-banen

(Dagbladet): Kort tid etter terrorangrepet mot julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin ble en 23-årig pakistansk asylsøker pågrepet to kilometer unna, mistenkt for å være gjerningsmannen. Dagen etter ble han løslatt; politiet hadde tatt feil mann.

Nå snakker den feilaktig utpekte gjeningsmannen – i tysk presse navngitt som Naved B. – ut, i storavisa Welt am Sonntag.

- Jeg var i nærheten av en park og prøvde å rekke T-banen for å komme meg hjem, forklarer 23-åringen, som bor på det svære asylmottaket på området til den tidligere flyplassen Tempelhof.

Løp mellom bilene

Naved B. ble pågrepet i nærheten av monumentet Seierssøylen, som står i parken Tiergarten, som knutepunkt for flere store bilveier. Han påkalte seg oppmerksomhet fra politiet fordi han løp over veien, mellom bilene.

- Jeg måtte krysse gata og løp mens biler kom imot, forklarer 23-åringen, som kom til Tyskland i fjor.

Asylsøkeren forteller at politiet anholdt ham på stedet.

- De spurte meg hvorfor jeg løp, og jeg svarte at det var på grunn av bilene. Så kom T-banen min, men de fortsatte å holde meg, sier Naved.

Politiet spurte om han hadde noe med lastebilangrepet å gjøre. Han nektet, men ble ført til politihuset og satt i arresten.

Tvil

Tirsdag lekket opplysninger til tysk presse om at politiet hadde voksende tvil om hvorvidt Naved virkelig kunne være terroristen som tok livet av 12 mennesker og skadet 48. Så, utpå dagen, kom den offisielle meldingen om at han var løslatt.

Etter å ha blitt løslatt ble Naved først brakt til et hotell, deretter til et annet asylmottak enn Tempelhof.

Myndighetene har fått kritikk for måten Naved ble behandlet på, bl.a. lurte familiemedlemmer på hvorfor de ikke fikk tak i ham. Først i går fikk han mobilen tilbake.

At politiet hadde feil mann, ga den nå utpekte gjerningsmannen, tunisiske Anis Amri (24), god tid til å flykte. Amri ble først natt til i dag påtruffet av politiet i Milano, og skutt og drept.

Friday, December 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments