Trump-supporter Ben føler seg ensom på skolen: – Håper ikke lærerne mine ser meg med Trump-caps

HOFSTRA UNIVERSITY (Dagbladet): Det er ensomt på campus for Ben Wilkie. Velkledd – i pendressen, til og med – står han utenfor CNNs direktesending i forkant av Trump/Clinton-debatten på Hofstra University.

De aller fleste her er Clinton-fans. Men ikke Ben Wilkie. Han stemmer Trump.

- Da jeg gikk på bachelorgraden våget jeg ikke å si at jeg støtter Trump. Nå som jeg går på master er det enklere. Folk skjønner at verden ikke er så enkel som Clinton vil ha det til, sier han, og legger til:

- Men jeg håper ingen av lærerne mine ser meg med Trump-caps.

Støtter Trump

Den første av i alt tre debatter mellom Trump og Clinton er bare noen timer unna. Mens CNN, Fox News og de andre amerikanske gigantene har direktesending, vrimler Hofstra-studentene rundt i ring. De fleste går i Hillary Clintons blå t-skjorter, og elsker at hele verdens øyne er på dem i dag: Minst 100 millioner amerikanere er ventet å se debatten på tv. Resten av verden følger også med.


TRUMP-SUPPORTER: Isabella Gurado holder med Donald Trump. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Vis mer

- Jeg stemmer på Trump fordi jeg ønsker så lite statlig bryderi som mulig, og jeg støtter ideen om holde militæret vårt her – ikke sende de rundt i verden. Hillary er en kjeltring. Andre hadde mistet retten til å stille som presidentkandidat etter det hun gjorde med e-postene, men ikke Hillary. Andre hadde måtte gå i fengsel, men ikke Hillary. Hun snor seg alltid unna. Jeg stoler ikke på henne. Hvis hun er så flink som hun sier, så burde hun ikke gjøre slike feil, sier Wilkie.

- Føler meg ensom

Han studerer jus, og beskylder Bill Clinton for å ha ødelagt arbeidsmarkedet for advokater i USA.

- Føler du deg ensom her i dag?

- Litt, ja. Nesten alle på Hofstra støtter Hillary. Jeg er litt alene her, sier han, og ser rundt seg.

I bakgrunnen spiller skolekorpset Michael Jacksons «Thriller» til ære for CNNs direktesending. Hillary-fansen skriker, og stiller gledelig opp på bilde sammen med Wilkie, som for å hvis hvor alene han er her i dag. Delstaten New York, som er hjemstaten til både Trump og Hillary, er ventet å gå til sistnevnte under valget 8. november.

Debatten, Clintons første debattmøte med Trump, er noen timer unna. Corey Michaelis spaserer rundt på campus med et skilt som lyder «Trump pays for Tinder» – Trump betaler for Tinder.

- Trump betaler for Tinder

Michaelis er ikke like imponert over Trump som Ben Wilkie.

- Han betaler for Tinder. Jeg bare vet det.

- Hva har det å si?

- Det sier noe om fyren. Bare fæle folk betaler for Tinder. Trump er en fæl fyr, sier Michaelis og ler.

- Betaler du for Tinder?

- Nei, jeg er i et seriøst forhold. Skriv dét!

- Hillary har brutt loven

Like etterpå møter vi Ryan Czelada. Hofstra-student på bachelornivå, og også en Trump-supporter. Ben Wilkie er altså ikke alene, men Czelada går enda lengre enn Wilkie:

- Hillary må fengsles. Definitivt. Få henne i fengsel, sier han til Dagbladet, og holder opp et hjemmelaget skilt med samme budskap: «Hillary 4 Jail».

- Hvorfor må hun det?

- For hun har brutt loven. Hun er en kjeltring. Som Trump sier, «a crook». Ikke bare e-postene, men også Benghazi, sier han.

Etter angrepet på fengselet i Benghazi i 2012, ble daværende utenriksminister Hillary Clinton kraftig kritisert for å ikke ha sørget for tilstrekkelig sikkerhet.

Det oppstår plutselig munnhuggeri på parkeringsplassen mellom CNNs og Fox News’ medietelt. En gruppe Trump-supportere, som er i betydelig mindretall, er høylytte og taktfaste i sine rop: «USA! USA! USA!».

Én av den har skilt hvor det er skrevet «Build that wall».

- Trump er skurken

En anonym Hillary-sympatisør tar kampen for sin kandidat.

- Det er Donald Trump som er skurken. Han har underslått penger fra stiftelsen sin for å kjøpe malerier og kjøpe seg ut av rettslige tvister, hevder han.

Trump-leiren er blitt beskyldt for misbruk av midler fra Trumps stiftelse de siste ukene.

- De roper at Hillary er en kjeltring, men hør på meg nå: Jeg har beviser, alle har lest det, at Trump har underslått penger. De gutta der borte må holde munn, Hillary har ikke gjort noe galt, avslutter mannen, som ønsker å være anonym.


TRUMP OG TINDER: Corey Michaelis synes det er dumt at Donald Trump betaler for Tinder. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Vis mer
Monday, September 26th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments