Truman Capotes aske solgt på auksjon

(Dagbladet): Nesten 32 år etter at forfatteren Truman Capote døde, er asken hans nå solgt på auksjon i Los Angeles. Til en pris på ti ganger mer enn forventet.

I et intervju med New York Times fra 1978 sa Capote at han var en veldig spesiell person, og måtte leve et veldig spesielt liv. Nå fortsetter en av verdens mest berømte forfattere å være spesiell lenge etter sin død.

Aske hos venninne

Det var i 1984 forfatteren som kanskje er mest kjent for romanene «Med kaldt blod» og «Breakfast at Tiffany’s» døde av leverkreft hjemme hos en av sine nærmeste venner, Joanne Carson, talkshow-verten Johnny Carsons ekskone.

Det er hun som har tatt vare på asken som nå er solgt. Joanne Carson døde i fjor.

Tidligere har hun sagt at hun fant ro i å snakke med Trumans aske, skriver The Atlantic.


ASKENS FØRSTE EIER: Joanne Carson, ekskona til talkshowverten Johnny Carson, er kvinnen som i første omgang hadde asken til Capote. Foto: AP /NTB Scanpix
Vis mer

Asken hans er stjålet ikke mindre enn to ganger fra hennes hjem, en gang i 1988 etter hennes egen bursdagsfest. Den gang fant hun den igjen i hagen. Hva som skjedde neste gang, er lite kjent. Men etter den gangen skal hun bevart asken på en kirkegård i Los Angeles, nær levningene av Marilyn Monroe. Hun var en av Capotes favoritter.

Elsket å sjokkere

Det er auksjonshuset Julien’s i Los Angeles som har stått for salget. Noen vil kanskje kalle det morbid, men auksjonsfirmaets leder Darren Julienmeldte følgende da auksjonen ble kjent:

– Jeg er klar over at mange synes dette er respektløst. Men Truman Capote elsket å sjokkere. Han elsket publisitet. Og jeg er sikker på at han ser ned mot oss. Skriver NTB.

En god del av Capotes bukser og skjorter, ble også solgt. Det samme ble badeantrekket Capote hadde på seg da han døde. Hva prisen ble på dette, er ikke kjent.

Det er heller ikke kjent hvem som nå er eier av forfatterens aske. Den anonyme kjøperen betalte 43 750 dollar for denne.

Darren Julien fortalte Press Association i forkant av auksjonen at Truman Capote hadde fans fra hele verden, og de hadde fått inn bud fra både Russland, Sør Amerika og Asia.

Sunday, September 25th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments