Ståbrett sto til lading da det plutselig tok fyr – startet skogbrann da eieren kastet det ut

(Dagbladet): De håndtak-løse mini-segwayene som kalles hoverboard eller ståbrett er blitt et populært alternativ til sykkel i bynære strøk.

I ettermiddag fikk en beboer på Mortensrud i Oslo en skrekkopplevelse da ståhjulingen begynte å brenne.

Vedkommende måtte hive den utendørs for å forhindre at det tok fyr i leiligheten.

- Det har brent i en slags segway som sto til lading. Den skal ha tatt fyr under lading, og beboer har forsåvidt reagert på riktig måte ved å kaste den ut av leiligheten, opplyser operatør Bjørn Torre Farstad i Oslo brann og redningsetat til Dagbladet.

Startet mindre brann

Vel ute startet stjåhjulingen imidlertid en mindre brann i skogen i Jordstjerneveien, opplyser politiet, som ble varslet like før klokka 17.

- Vi fikk melding om at det var begynt å brenne i skogen utenfor en adresse i Jordstjerneveien, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet til Dagbladet.

Brannen ble raskt slukket av brannvesenet.

I USA har det vært flere tilfeller av branner i slike selvbalanserende brett.

Uklar utbredelse

I januar kunne for eksempel VG melde at politiet i USA etterforsket 22 tilfeller – hvorav det ene faktisk førte til at et helt kjøpesenter måtte evakuere.

Kjøretøyene ble tillatt i Norge fra 1.juli 2014, med 16 års aldersgrense.

Brannvesenet i Oslo kan ikke huske at det har begynt å brenne i slike tidligere.

- Uten at jeg skal verken avkrefte eller bekrefte det at det har skjedd, har jeg ikke hørt om det før, men det kan kanskje være en oppfordring for andre som eier sånne, at de skal lade dem utendørs, sier Farstad.

Jøkling i politiet har heller ikke hørt om lignende tilfeller:

- Det er nok noe vi vil undersøke nærmere.

Oppfordrer til forsiktighet

Informasjonssjef i Oslo brann og redningssentral, Lars Magne Hovtun, mener folk bør ta sine forholdsregler når det gjelder elektronikk.

Han minner om at to av fem boligbranner faktisk skyldes feil i elektrisk utstyr.

- På stående fot har vi ikke registrert veldig mange tilfeller av branner i sånne, så det må vi eventuelt følge opp mandag, men som med all bruk i elektriske artikler oppfordrer vi folk til å være forsiktige, særlige på nattestid. Et godt tips er også å sørge for å bruke stikkontakten rett i veggen og ikke bruke skøyteledning når man lader sånt utstyr, sier Hovtun.

Saturday, September 10th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments