SOHR: – Nye luftangrep mot Aleppo for første gang siden våpenhvilen trådte i kraft

(Dagbladet): Aleppo ble utsatt for fire nye luftangrep søndag, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Krigsfly skal ha avfyrt fire raketter.Søndagens luftangrep var rettet mot tre bydeler i østlige Aleppo, og et uvisst antall mennesker ble såret i angrepet, skriver nyhetsbyrået AP.

Dette er de første angrepene etter at våpenhvilen trådte i kraft mandag.

Det syriske militæret har tidligere sagt at det vil forholde seg til en ukes våpenhvile fram til midnatt søndag.

Viktig brikke i Syria-avtalen

Tidligere våpenhviler har også falt sammen relativt raskt. Utfordringen er at det er så mange aktører, både interne og eksterne. Langt fra alle parter var samlet rundt avtalen denne gang.

Våpenhvilen som startet mandag 12. september, var en svært viktig brikke i USAs og Russlands nye Syria-plan. Avtalen håpet de ville bidra til å løse konflikten i det krigsherjede landet.

For dersom våpenhvilen ble overholdt den første uka, var planen at USA og Russland skulle inngå et samarbeid om et angrep mot ekstremistgruppa IS og Jabhat Fateh al-Sham (tidligere Nusrafronten).

Godtok våpenhvilen

Syrias president, Bashar al Assad har tidligere uttalt at han godtar våpenhvileavtalen fremforhandlet av USA og Russland. Også den syriske opposisjonen har sagt at de vil holde våpenhvilen, dersom Assads regime gjør det.

Samtidig har mindre opprørsgrupper krevd flere «garantier» før de stiller seg bak den, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge syriske statlige medier skjøt ekstremistgruppa IS tidligere i dag ned et fly som tilhørte syriske regjeringsstyrker. Flyet ble skutt ned mens det utførte angrep mot IS i provinsen Deir al-Zor.

Lørdag utførte den USA-ledede koalisjonen en rekke angrep mot en av basene til regjeringsvennlige syriske styrker i området. Pentagon hevdet at angrepet var utilsiktet.

Bombingen skal ha gjort det mulig for ekstremistgruppa IS å rykke fram i området. Senere klarte regjeringsstyrkene igjen å ta tilbake det meste av området fra IS.

Terroristangrep eneste unntak

Det eneste unntaket for våpenhvilen er terroristangrep. Dersom koalisjonsregjeringen ledet av USA står bak angrepet, vil det ses på som et brudd på avtalen.

Angrepene lørdag mente det syriske forsvaret, ifølge en pressemelding, at var et åpenbart bevis på USA sin støtte til IS og andre terroristgrupper.

Assads regjering anser alle som kjemper imot dem for å være terrorister, og har flere ganger tidligere anklaget USA og opprørsgrupper for å støtte ekstremister.

Sunday, September 18th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments