Sjokktap for Barcelona

Tittelforsvarer Barcelona gikk på et overraskende 1-2-tap hjemme på Camp Nou mot Alavés i serien lørdag kveld.

Det var det gjestene laget som kom best i gang og Deyverson sendte Alavés i føringen seks minutter før pause.

Jérémy Mathieu roet nervene da han utlignet kort etter hvilen, men ingenting fungerte for Barcas stjernegalleri som denne gangen startet med Lionel Messi og Luis Suárez på benken. De to kom derimot inn etter 60 og 66 minutter.

Ibai ble matchvinner med sin fulltreffer etter 64 minutter. Det var Alavés’ første seier for sesongen etter to uavgjorte kampen. Barcelona var ubeseiret før lørdagens sviende nederlag.

Ronaldo tilbake

Real Madrids Cristiano Ronaldo trengte bare seks minutter på å finne nettmaskene da han lørdag var tilbake fra skade. Real knuste Osasuna 5-2.

Portugiseren scoret på en perfekt ball fra Gareth Bale. Det var hans første kamp i den nye sesongen. Ronaldo har brukt sommeren på å lege kneskaden han pådro seg i EM-finalen mot Frankrike.

Osasuna hadde en ball i tverrliggeren, men i det 41. minutt doblet Danilo til 2-0. Sergio Ramos punkterte kampen da han rett før pause headet inn Reals tredje mål for dagen.

Med hjelp fra Osasunas keeper økte Pepe til 4-0 tidlig i annen omgang. Få minutter senere sto det 5-0 etter at også Luka Modric hadde funnet nettmaskene.

Oriol Riera reduserte for gjestene med 25 minutter igjen å spille. Osasuna fikk også straffe, men den klarte ikke Riera å omsette til scoring. I stedet var det David Garcia som sto for 2-5-reduseringen elleve minutter før slutt.

Tangerte klubbrekord

Real Madrid har 15 strake ligaseirer. Ifølge Reuters er det tangering av klubbrekorden fra 1961.

- Vi er i utmerket form. La nå dette bare fortsette. Vi nyter kampene vi spiller, sa Ramos etter seieren.

Tidligere på dagen fikk Atlético Madrid endelig smaken på seier igjen da Celta ble banket 4-0.

Antoine Griezmann scoret to av målene. Madrid-klubben serieåpnet med uavgjort mot begge opprykkslagene Alavés og Leganés.

Heller ikke lørdag var Atlético uten problemer. Før pause ble Diego Simeones mannskap utspilt av Celta, og gjestene var heldig som ikke havnet under.

Etter sidebyttet endret kampbildet seg totalt. I det 53. minutt tok Atlético ledelse etter et hodemål fra Koke. Han scoret på et godt slått Griezmann-innlegg.

Beklaget

I løpet av de siste 20 minuttene kom også Griezmann på scoringslista. Angel Correa la på til 4-0 i siste ordinære spilleminutt.

- Vi trengte en kamp som denne, sa Griezmann etter seieren.

Den franske toppscoreren fra sommerens EM beklaget samtidig uttalelsene han kom med før landslagspausen. I frustrasjon sa han at Atlético kom til å kjempe mot nedrykk om laget fortsatte på samme spor som i serieåpningen.

- Det var noe jeg ikke skulle ha sagt offentlig. I dag er jeg veldig fornøyd med hva vi gjorde som lag.

Senere lørdag er Barcelona vertskap for Alavés.