Sjokkseier da Fourcade gikk på uforståelig smell på ny norsk fiaskodag: – En kjempesensasjon

(Dagbladet): Martin Fourcade er som Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug var i langrenn fjor og som Sven Kramer har vært i en årrekke på skøyteisen: altså så suveren at det nesten blir kjedelig.

Franskmannen vant årets to første renn som han ville og gikk ut med over 40 sekunds forspang til Fredrik Lindström på dagens jakstart. Hat tricket var servert på et sølvfat. Verdens beste skiskytter skulle bare kontrollere inn seieren.

Men så skjedde det utrolige. Fourcade sviktet på standplass med fire bom totalt. Den nye skiskytterkongen, Ole Einar Bjørndalens arvtaker, viste fram en sjelden svakhet.


SVIKTET: Martin Fourcade ga fra seg et forsprang på over 40 sekunder. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- En kjempesensasjon

I stedet kom den umeritterte russiske duoen Anton Babikov og Maxim Tsvetkov og banket til med en sensasjonell dobbeltseier på herrenes jakstart i Östersund.

Bare én strafferunde til sammen var oppskriften til å sette den suveren franskmannen på plass.

- Tenk på det, to russere i tet. Det hadde vi ikke trodd, sier NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold.

- Det er en kjempesensasjon at Babikov vinner. Det er en fiasko for Fourcade med 3. plass med det forspranget han hadde, mener Andreas Stabrun Smith.

Norsk skuffelse

Gårsdagens norske skuffelse ble fulgt opp med tilsvarende svake resultater i dag. Johannes Thingnes Bø gikk seg mange plasser opp, men 10. plass på dagens beste nordmann er langt under forventning.

Ole Einar Bjørndalen hadde muligheten til en god plassering før han bommet på stående og ble til slutt nr. 12, mens Emil Hegle Svendsen havnet fire plasseringer bak superveteranen.

Henrik L’Abée-Lund gikk en god jakstart med bare én bom og endte på 19. plass.

Sunday, December 4th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments