Rosenborg suser mot gullet

Stabæk – Rosenborg 0-2 (0-0)

NADDERUD (Dagbladet): Det var topp mot bunn da Rosenborg møtte Stabæk på Nadderud i kveld. Rosenborg er praktisk talt seriemester allerede, mens Stabæk kjemper desperat for å redde plassen.

Gjestene dominerte banespillet fullstendig, men klarte ikke å score før etter 85 minutter. Innbytter Mushaga Bakenga lurte ballen inn. Kaptein Mike Jensen fulgte opp rett etterpå og scoret Rosenborgs andre for kvelden. 2-0 ble også sluttresultatet.

For én mann var kvelden spesiell. Kaptein Morten Morisbak Skjønsberg (33) spilte kamp nummer 255 for Stabæk i Tippeligaen. Dermed gikk han forbi tidligere keeper Jon Knudsen og har klubbrekorden alene. Men den historiske kvelden endte med tap.

Kjedelig

De første 45 minuttene var direkte kjedelige. Rosenborg hadde ball 65 prosent av tida. Problemet var den siste tredjedelen. Mye ble upresist. Christian Gytkjær hadde noen skudd på mål og headinger, men det ble stort sett løskrutt.

- Jeg synes vi har god kontroll, sa Rosenborg-kaptein Mike Jensen til TV 2 i pausen. Stabæks Morten Morisbak Skjønsberg valgte en mer humoristisk tilnærming i sin analyse:

RØYKFULLT: Ikke noe å si på stemningen på Nadderud.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Vis mer

- Vi har mer å gå på. Vi får inn og ta litt astmamedisin i pausen, sa veteranen for åpen mikrofon.

Fornøyd

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med de første 45 minuttene, men savnet mer bevegelser og trøkk i boksen.

Det fikk han i starten av andre omgang.

Allerede etter seks minutter kunne Anders Konradsen sendt Rosenborg i ledelsen. Etter en corner endte ballen til slutt på bakerste stolpe. Konradsen fikk stå alene, med headet – utrolig nok – utenfor.

Gjestene dominerte, men hadde rett og slett problemer med å score denne kvelden i Bærum. Muligens har det sneket seg inn i bakhodet at serien allerede er avgjort.

Men så – fem minutter før slutt – lurte innbytter Bakenga ballen inn. Mike Jensen fulgte opp rett etterpå og ga Rosenborg 2-0.