Redningsskøyte tatt av brottsjø og begynte å brenne ved Farsund:- Det er ekstremt. Mannskapet ble plukket opp av sjøen

(Dagbladet): Redningsskøyta «Ægir» som skulle delta i redningsaksjonen utenfor Farsund, er tatt av en brottsjø og har fått store skader.

Mens redningsskøyta deltok i søket etter en savnet person, tok skuta fyr. I en dramatisk aksjon måtte de tre om bord hoppe i sjøen.

- Det er ekstremt. De ble plukket opp av sjøen, sier Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

De tre personene er i god behold og flys til Stavanger lufthavn Sola, mens redningsskøyta «Ægir» har drevet på land og ligger på en av strendene. Ifølge HRS har brannen om bord slokket.

- Dramatisk hendelse

Beredskapssjef i Redningsselskapet, Ronny Pedersen, forteller at Ægir fikk slått inn styrhusvinduene i forbindelse med brottsjøen.

- Da fikk båten brann om bord. Det er en dramatisk hendelse. Heldigvis var redningshelikopteret veldig nærme, sier Pedersen.

De tre personene om bord er reddet, og er etter forholdene i god behold.

- Det er ikke noe nytt dette. Ting kan skje med oss også som med alle andre. Vårt fokus nå er å ta vare på mannskapet, sier Ronny Pedersen.

Mannskapet blir nå fløyet til en helikopterbase før de skal sjekkes av lege og gis videre oppfølging.

- Vi jobber nå med å få en nøyaktig status på Ægir. Så langt har vi fokusert på å ta hånd om mannskapet, sier Pedersen.

- Uhyrlig vanskelig

Hovedredningssentralen Sør-Norge skriver på Twitter:

«RS ÆGIR tatt av bråttsjø. Sterkt skadet. Mannskapet evakueres av Sea King. Usikkert om personskader. ÆGIR var med i søk etter savnet v Lista».

Fædrelansvennen snakket med styrmannen på «Ægir» rundt klokka 21.00 i kveld. Skøyta var da på vei inn i søkeområdet der én person hadde falt i sjøen.

Styrmannen beskrev da forholdene som svært krevende.

- Det blir uhyrlig vanskelig. Det er mye vind og sjø, og helt mørkt. Vi vil søke på utsiden av moloen, kanskje noen nautiske mil ut. Bølgene er heftige her inne, kanskje åtte-ni meter, sa han da.

Rs «Ægir» er 19,5 meter lang og bygget i 1988.

Saken oppdateres.

Thursday, September 29th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments